GÜNDEM / 12 Ekim 2016

GÜNDEM / 12 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'ne katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde BNP Paribas Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre'i, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.30/17.30/18.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Fransa'ya gidecek.

(Ankara/Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa hemşehri dernekleri temsilcileriyle Merinos AKKM'de bir araya gelecek, ERMAKSAN fabrikasını ziyaret edecek, İnegöllü sanayicilerle buluşacak.

(Bursa/14.30/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oluyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında, Üçlü Danışma Kurulu toplantısı yapılacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Eskişehir Şehir Hastanesi finansman kapanış toplantısı ile Üsküdar Üniversitesinin 2016-2017 akademik yılı ilk dersine katılacak.

(İstanbul/11.25/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname görüşülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Rekabetçi Sektörler Programı Yeni Dönem Tanıtım Toplantısı'na katılacak, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/11.30/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğinin (TGSD) organize ettiği 9. İstanbul Moda Konferansı'na katılıyor.

- Zeybekci, Conrad Otel'de Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile görüşecek, KEK Protokolü'nün i̇mzalanması programına iştirak edecek, Novak ile Türk-Rus 18. Dönem İş Konseyi'nin açılışını yapacak.

(İstanbul/09.00/09.30/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nin üçüncü gününde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun kongreye telekonferansla bağlanacak, günün sonunda bakanlar oturumu gerçekleştirilecek.

- İstanbul'da bulunan enerji bakanları, OPEC'in Cezayir'de aldığı petrol üretimini kısıtlama kararına ilişkin basına kapalı bir danışma toplantısı yapacak.

(İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, ağustos ayı kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ve ​​Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile ayrı ayrı görüşecek.

- AKPM Genel Kuruluna katılacak Çavuşoğlu, Avrupa Konseyinde, Anadolu Ajansına ait fotoğraflardan oluşan ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları yansıtan fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonuna katılacak.

(Strazburg) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İtalya, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları, üçlü toplantıda bir araya gelecek.

(Roma) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesince düzenlenen "Sanatta Gelenek-Gelenekte Sanat Sempozyumu", Crowne Plaza Ümraniye'de başlayacak.

(İstanbul/10.00)

2- Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'e 140 yıl önce yapılan darbeyi konu alan "İlk Darbe" adlı oyunun özel gösterimi, Sefaköy Kültür Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/15.00)


SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonu, İspanya'nın Real Madrid takımıyla Yunanistan'ın Olympiakos ekibi arasında oynanacak maçla başlayacak.

(Madrid/22.00) (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- İhtiyaç kredilerinde faiz düşüyor

- TCMB'nin mart ayından bu yana faiz koridorunun üst bandında yaptığı 250 baz puanlık indirim ve zorunlu karşılık oranlarındaki düzenlenmeleri bankaların kredi faiz oranlarına da yansıdı

- Konut kredisi faizlerini çeşitli vadelerde yüzde 1'in altına çeken bankalar, ihtiyaç kredilerinde de 15-35 baz puanlık indirime gitti

- Faizdeki indirimle tüketici, 36 ay vadede 20 bin liralık ihtiyaç kredisi kullanımında ortalama bin 500 TL daha az ödeyecek

(Murat Birinci/İstanbul)

2- Türk Akımı'na ortak şirket formülü
- EPPEN Başkanı Dr. Volkan Özdemir:
- "(Türk Akımı'nda) Türkiye batı hattından aldığı gazı bu tarafa yönlendirecek. Fakat ikinci hattın olup olmayacağı halen daha kesin değil. İkinci hat konusunda ileride anlaşmaya binaen geliştirilecek protokoller çerçevesinde görüşmeler sürecektir"
- "Avrupa Komisyonu ile Ruslar ikinci hatta anlaşamazlarsa, o zaman başka bir yol bulmak gerekir. Bunun yolu da Türk-Rus ortak gaz ticaret şirketinin kurulmasıdır"

(Ebru Şengül/İstanbul)

3- FETÖ elebaşının vaazlarını dinleyenlerin "çetelesi" tutulmuş

- FETÖ içerisinde, örgüt elebaşına ait kitapların okunması ve vaazlarının dinlenmesi gibi faaliyetlerin yazıldığı haftalık "çetele" tablosu hazırlandığı öğrenildi

- Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ifadesi alınan şüpheli M.K: "Herkes fırsat buldukça günlük 30 veya 45 dakika bu etkinlikleri yapar, tabloya yazardı. Her hafta bu liste toplanırdı"

- Şüpheli Ş.G: "Evlerde 80 sayfa Fetullah Gülen'in kitaplarından okunması, haftalık 120-140 dakika Fetullah Gülen'in vaaz ve sohbetlerinin yer aldığı videoların izlenmesi gibi hedefler belirlenir, bunlarla ilgili çetele tutulurdu. Daha sonra bu çeteleler diğer evlerle karşılaştırılırdı. Tutulan çetelelere göre puan verilerek puanlama sistemi oluşturulurdu"





***





Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :