GÜNDEM / 01 Temmuz 2016

GÜNDEM / 01 Temmuz 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Başbakan Binali Yıldırım, Hatay'da Garnizon Komutanlığı ile Valiliği ziyaret edecek, yapımı tamamlanan tesislerin Atatürk Stadyumu'nda toplu açılışını gerçekleştirecek, vatandaşlarla iftarda bir araya gelecek.

(Hatay/17.15/18.30/19.15/20.05) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye-İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardım malzemelerinin yükleneceği "Lady Leyla" adlı geminin Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlanması törenine katılacak. Törende, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da yer alacak.

(Mersin/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının kamuda görevlendirilmesi ve mesleki yeterlilik konularında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Törenine katılacak, vatandaşlarla iftarda buluşacak.

(Kütahya/17.00/18.00/18.30/19.00/20.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Karlıova YİBO'yu, yeni öğretmenevini ziyaret edecek, iftar programına katılacak.

(Bingöl/18.00/19.55) (Fotoğraflı-Görüntülü)



EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, iftar programına katılacak.

(Siirt/15.00/15.30/16.30/19.47) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, Dünya Nüfus Günü 2016 bültenini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

3- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazanda üretici ve market fiyatlarındaki değişimi değerlendireceği basın toplantısı yapacak.

(Ankara/10:00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşecek.

(Soçi) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)




GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Sultanahmet Camii’nde vereceği hutbede teröre karşı birlik çağrısında bulunacak.


(İstanbul/13.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- Mihrabat Yayınlarının Beyazıt Devlet Kütüphanesinde gerçekleşecek kuruluş tanıtım toplantısında, yazar Cavit Ersen anılacak.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

2- Dr. Hüseyin Emin Öztürk, Diyanet Vakfınca Beyazıt Devlet Kütüphanesinde düzenlenen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri"nin konuğu olacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

3- Prof. Dr. Ekrem Demirli, Eyüp Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında Eyüp Meydanı'nda "Sohbet Meclisi" etkinliğinde konuşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

4- Yazar Emin Işık, Zeytinburnu Belediyesince Merkezefendi ramazan etkinliği alanında düzenlenen Kadir Gecesi sohbetinde konuşacak.

(İstanbul/21.30) (Fotoğraflı)



SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tunceli'de Valilik ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, gençlik merkezi ve stadyumda incelemelerde bulunacak, il başkanlığının düzenlediği iftar programına katılacak.

(Tunceli/18.00/18.40/19.10/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finalde Galler ile Belçika karşı karşıya gelecek.

(Lille/22.00) (Fotoğraflı)

3- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'nin hazırlıkları kapsamında özel maçta Filipinler ile karşılaşacak.

(Manila/14.00) (Fotoğraflı)

4- A Milli Erkek Voleybol Takımı, Çin'in ev sahipliğinde düzenlenen FIVB Dünya Ligi 2. Seviye H Grubu ilk maçında Japonya ile karşı karşıya gelecek.

(Xuancheng/10.00)

5- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da ana tablo maçlarına devam edilecek.

(Londra) (Fotoğraflı)

6- Özel Sporcular INAS Avrupa Atletizm Şampiyonası'na, Naili Moran Pisti'ndeki yarışlarla devam edilecek.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı)

7- Erkekler Hentbol Velux Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Beşiktaş Mogaz'ın grup maçlarındaki rakiplerinin kura çekimi, Avusturya'da yapılacak.

(Viyana/14.00)



ÖZEL HABER

1- Terör örgütü PKK kararlı operasyonlarla köşeye sıkıştırıldı.
- PKK'ya yönelik haziran ayında da süren operasyonlarda yurt içinde 105, Irak'ın kuzeyinde ise 50 dolayında terörist etkisiz hale getirildi.
- Örgüte yönelik 14 Mart'ta başlayan ve 82. günde sona eren Mardin'in Nusaybin ilçesindeki "Atmaca-7 Operasyonu" ile Şırnak merkezdeki "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu"nda 994 terörist etkisiz hale getirilerek PKK'ya büyük darbe vuruldu.
- Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'ya ve finans kaynağı uyuşturucuya yönelik operasyon kapsamında, 8 ton 800 kilogram toz ve kubar esrar ile 43 milyon 920 bin kök Hint keneviri imha edildi.


(Erdinç Aksoy/Zonguldak) (Grafikli)

2- DAEŞ operasyonları hız kesmedi.

- Terör örgütü DAEŞ'e yönelik haziranda düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 106 şüpheliden 32'si cezaevine gönderildi.
- TSK, haziran ayında da Suriye'deki DAEŞ hedeflerini Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar ve tank atışlarıyla vurdu, çok sayıda örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.
- DAEŞ'e yönelik operasyonlarda bugüne kadar gözaltına alınan 5 bin 310 kişiden bin 654'ü tutuklandı.


(Volkan Kaşik/Malatya)

3- Bayram tatilinde alternatif konaklama 66 liradan başlıyor.

- Apartman dairesi, müstakil ev, yalı, tekne, karavan hatta çadır kamp gibi alternatif konaklama mekanlarına olan ilgi Ramazan Bayramı dolayısıyla arttı.
- İş ya da tatil amaçlı seyahat edenlerin maliyet ve konfor açısından yeni alternatifler araması ile ortaya çıkan ve belirli bir otele bağlı kalmak istemeyenlere günlük, haftalık ya da aylık olarak kiraladıkları evlerde konaklama fırsatı sunan alternatif konaklama sektöründe fiyatlar, lokasyona ve mekanın özelliklerine göre değişiklik gösteriyor.
- İstanbul'da günlük olarak 2 bin 300 liraya yalı kiralanabilirken, 66 liraya daire kiralama imkanı da bulunuyor.
- AKD Başkanı Mehmet Ülkü: "Türkiye'de ve dünyada turistlerin tatil alışkanlıkları yeniden şekilleniyor. Klasik konaklamanın dışında alternatif konaklama alanları da yoğun ilgi görüyor. Bu tamamen turistlerin taleplerine göre şekilleniyor."

(Elif Ferhan Yeşilyurt- Eda Topçu/İstanbul)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :