GÜNCELLEME -  Zonguldak merkezli "kripto" FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Zonguldak merkezli "kripto" FETÖ/PDY operasyonu

Örgütün "ardışık arama ve kripto şifreleme" yöntemlerini kullanan TSK bünyesindeki üyelerine yönelik 11 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 22'ye yükseldiGÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDİ

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 22'ye ulaştı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, "ardışık arama ve kripto şifreleme" yöntemlerini kullandığı ileri sürülen 12'si muvazzaf, 10'u ihraç edilen ve 2'si açığa alınan askeri personel olmak üzere, 24 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, Zonguldak, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Yalova, Ordu, Kocaeli, Muğla ve Bartın'da, eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, daha önce askeri okuldan ihraç edilen öğrenciler H.K, H.İ.Y, C.A, A.M.K, E.G. ve Ç.E. ile muvazzaf askerler Y.E.E, A.Y, İ.A, Z.M, M.Y, A.C, H.Ö, İ.M, T.Ö, K.Ü, A.K. ve açığa alınan U.K. ile H.H. gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve aralarında teğmen, üsteğmen, astsubay ve askeri öğrencilerin bulunduğu 19 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bilgisayar ve dokümanlara el konuldu.

Bu arada operasyon kapsamında aranan, ihraç edilen askeri öğrenciler Y.T. ve H.H.Ö ile muvazzaf asker E.C'nin de yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 22'ye yükseldi.

Diğer 2 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :