GÜNCELLEME - Van'da terör operasyonu

GÜNCELLEME - Van'da terör operasyonu

Van'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 şüpheli daha gözaltına alındı- Aralarında HDP ve DBP İl ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 42 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor- Arama yapılan parti binalarında örgütsel doküman, terör örgütüne kat

VAN (AA) - Van'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 kişi daha gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Devam eden operasyonda 2 şüpheli hakkında daha gözaltı işlemi uygulandı.

Gözaltına alınan Van merkezde 21, Özalp'ta 3, Saray'da 2, Çaldıran'da 5, Başkale'de 1, Bahçesaray'da 3, Muradiye'de 4 ve Gürpınar'da 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Önceden belirlenen adreslerle parti binalarında yapılan aramalarda da terör örgütü PKK'nın kırsal alanına gönderilen kişilere ait isim listesi, örgütsel doküman ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ait posterlerin ele geçirildiği bildirildi.

- İhbar ve mağdur ifadeleri soruşturma dosyasında

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasında, HDP ve DBP üzerinden terör örgütüne eleman temin edildiğine dair ihbar ve mağdur beyanlarının yer aldığı öğrenildi.

Erciş ilçesinde 24 Eylül'de, terör örgütü PKK tarafından dağa götürülecekleri sırada operasyonla kurtarılan 3 çocuk, ailelerine teslim edilmişti. Savcılıkta ifade veren kız çocuklarından biri, HDP Erciş İlçe Başkanlığında irtibat kurdukları kişinin yönlendirmesiyle hareket ettiklerini anlatmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :