GÜNCELLEME- Van'da terör operasyonu

GÜNCELLEME- Van'da terör operasyonu

İpekyolu ilçesinde bir evde saldırı hazırlığı yapan PKK'lı 2 terörist, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi - Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındıVALİLİK AÇIKLAMASI EKLENDİ

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesinde saldırı hazırlığı yapan 2 terörist, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Hacıbekir Mahallesi'nde bir adreste saldırı hazırlığı yapan PKK'lı teröristlerin bulunduğu bilgisi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına el bombalarıyla karşılık veren 2 terörist, çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin, PKK'nın dağ kadrosundan olduğu, Van'da polislere yönelik saldırı hazırlığı yaptığı bildirildi.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, Hacıbekir Mahallesi Güllük Sokak'ta bir arsada 5 Ekim'de saat 23.00 sıralarında bölücü terör örgütünün kırsal kadro mensubu 2 şahsın bulunduğu bilgisinin alınması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon başlatıldığı belirtildi.

Operasyon kapsamında 6 Ekim saat 01.00 sıralarında örgüt mensuplarına müdahale edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaçmaya çalışırken güvenlik güçlerimize el bombasıyla saldırıda bulunan iki örgüt mensubu ölü ele geçirilmiştir. Olayın meydana geldiği adreslerde yapılan arama ve incelemeler sonucunda el bombası, parçalanmış telsiz, müzik çalar, 4 adet farklı kapasitede USB bellek ve SD kart, patlamış el bombasına ait şarapnel parçası, bistüri, bir miktar para ve not kağıdı elde edilmiştir. Ayrıca, ölü ele geçirilen bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı belirlenen bir şahıs gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :