GÜNCELLEME - Sınır kapısında suikast silahlarının ele geçirilmesi

GÜNCELLEME - Sınır kapısında suikast silahlarının ele geçirilmesi

Gözaltına alınan araç sürücüsü H.G. adliyeye sevk edildiSÜRÜCÜNÜN ADLİYEYE SEVKİ EKLENDİ

KIRKLARELİ (AA) - Dereköy Sınır Kapısı'nda, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan bir araçta şüphe üzerine yapılan aramada, 3 kalaşnikof, 3 Glock, 1 Uzi, 5 CZ marka tabanca ve bunlara ait 24 şarjör ile 2 bin 433 merminin ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan şüpheli H.G, adliyeye sevk edildi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ile Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Dereköy Gümrük Sahası'na gelen H.G. idaresindeki CB 2934 BM plakalı aracı, şüphe üzerine durdurdu.

Dedektör köpeği ile yapılan aramada, aracın kapı bölmelerine yerleştirilmiş seri numarası kazınmış 3 seyyar dipçikli kalaşnikof, taban süpürgeliğinin iç ve göğüs kısmında ise seri numaraları silinmiş 3 Glock, 1 Uzi, 5 CZ marka tabanca, bunlara ait 24 yedek şarjör ve 34 tabanca mermisi ile bin 399 kalaşnikof mermisi bulundu.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde x-ray taramasından geçirilen araçta, bagaj hoparlör izine zulalanmış vaziyette suikast silahlarına ait bin tabanca mermisi ele geçirildi.

Olaya ilişkin araç sürücüsü H.G. gözaltına alındı.

Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan H.G, Kırklareli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edildi.

H.G. adliye binasına yüzünü mont ile saklayarak giriş yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :