GÜNCELLEME-Samsun'daki helikopter destekli uyuşturucu operasyonu

GÜNCELLEME-Samsun'daki helikopter destekli uyuşturucu operasyonu

Ele geçirilen 20 kilo 800 gram esrar ve 3 bin 650 kök Hint keneviriyle ilgili gözaltına alınan 3 kişi tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

SAMSUN (AA) - Samsun'un Çarşamba ilçesinde helikopter desteğiyle düzenlenen operasyonda 20 kilo 800 gram esrar ve 3 bin 650 kök Hint keneviri ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Erol A. (49) ve Emine K'nın (51) kent merkezine uyuşturucu getireceği istihbaratı üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin bulunduğu 55 ABF 29 ve 34 PK 2409 plakalı otomobilleri sivil araçla takibe aldı.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait helikopterin de destek verdiği operasyonda şüphelilerin Çaltı Mahallesi'nde gittikleri ev tespit edildi.

Bir süre sonra kent merkezine doğru hareket eden şüphelilerin kullandığı otomobiller, Tekkeköy ilçesi girişinde durduruldu.

Yapılan aramada Emine K'nin kullandığı otomobilde 20 kilo 800 gram esrar bulundu. Zanlılar, gözaltına alındı.

Bu arada, Çaltı Mahallesi'nde Erol A'nın akrabasına ait olduğu öne sürülen ev ve bahçesinde yapılan aramada 3 bin 650 kök Hint keneviri, bir ruhsatsız tabanca, 100 mermi ve bir terazi ele geçirildi.

Evde işçi olarak çalıştığı iddia edilen Ercan T. de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Erol A. ve Emine K, Emniyetteki işlemlerinin ardından Samsun Adliyesi'ne, Ercan T. ise Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :