GÜNCELLEME - Sağanak nedeniyle kapanan Denizli-Afyonkarahisar karayolu kısmen açıldı

GÜNCELLEME - Sağanak nedeniyle kapanan Denizli-Afyonkarahisar karayolu kısmen açıldı

Çalışmaların ardından Kocabaş mevkisindeki trafik akışı kontrollü olarak sağlanmaya başlandı DETAYLAR EKLENDİ

DENİZLİ (AA) - Sağanak nedeniyle kapanan Denizli-Afyonkarahisar karayolu kısmen trafiğe açıldı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte öğleden sonra başlayan sağanağın hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Sağanaktan dolayı karayolunda su birikintisi oluştuğunu belirten Karahan, "Denizli'yi Afyonkarahisar'a bağlayan karayolu, sağanak nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapandı. Honaz ilçesinin Kocabaş Mahallesi yakınlarında yaklaşık yarım saat kapalı olan yolda ekiplerimiz çalışmasını sürdürüyor. Yol, yapılacak çalışmanın ardından trafik akışına açılacak." diye konuştu.

Karayolunun yaklaşık 45 dakika ulaşıma kapandığını hatırlatan Karahan, çalışmaların ardından araçların kontrollü şekilde gönderilmeye başlandığını ifade etti.

Jandarma ve polis ekiplerinin olumsuzluklara karşı tüm önlemlerini aldığını hatırlatan Karahan, "Yolda biriken suyun tahliye edilme işlemi sürüyor." diye konuştu.

Öte yandan AFAD, karayolları ve belediye ekipleri bölgedeki çalışmasını sürdürüyor.

Yağış nedeniyle çift yönlü olarak kapatılan Denizli-Afyonkarahisar karayolunun Kocabaş mevkisindeki trafik akışı kontrollü olarak açıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye, AFAD ve belediye ekipleri yolda biriken suyu tahliye etmek için çalışmasını sürdürüyor. Karayolunda aniden bastıran yağış nedeniyle biriken suda mahsur kalan araçların kurtarılmasına devam ediliyor.

İş makinesi ve dozerler yolda biriken taş, toprak yığınlarını temizliyor. Suyun yüksek olduğu bölümlerden sadece büyük araçların geçişine izin veriliyor.

Otomobiller ise yan yollara yönlendiriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :