GÜNCELLEME - Osmaniye'de terör saldırısı

GÜNCELLEME - Osmaniye'de terör saldırısı

Bahçe ilçesinde PKK'lı teröristlerce demiryoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcının yük treninin geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu bir vagon ile raylarda hasar oluştu- Osmaniye Valiliği:- "Patlama sonucunda rayların birbirinden ayrılmak suretiyle

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde PKK'lı teröristlerce yük trenine yönelik el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi.

Burgaçlı köyü yakınlarındaki demiryolu hattında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı, Gaziantep'ten Hatay'ın İskenderun ilçesine giden yük treninin geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

Patlamanın etkisiyle rayların yanı sıra trenin son vagonunda hafif hasar oluştu.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından bölgeye güvenlik güçleri ile raylarda onarım için ekip yönlendirildi.

Olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Demiryolunun rayların onarılmasının ardından ulaşıma açılacağı bildirildi.

- "Raylar birbirinden ayrıldı"

Osmaniye Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, İskenderun'a gitmekte olan 5203259 sefer sayılı demir ve krom yüklü trenin geçişi esnasında patlama yaşandığı belirtildi.

Olay yerinde yapılan incelemede, tren rayının altında patlamanın meydana geldiğinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlama sonucunda rayların birbirinden ayrılmak suretiyle hasar gördüğü, yük treninin vagonlarının raydan çıktığı ancak herhangi bir devrilme meydana gelmediği tespit edilmiştir. Olay yerinde bulunan el yapımı patlayıcıya ait telsiz, batarya bloku ve 7 metre uzunluğunda kablo gerekli inceleme yapılarak muhafaza altına alınmıştır. Olay neticesinde herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmamıştır."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :