GÜNCELLEME- Mersin'de 5 yaşındaki çocuk bıçaklanarak öldürüldü

GÜNCELLEME- Mersin'de 5 yaşındaki çocuk bıçaklanarak öldürüldü

Erdemli ilçesinde, Suriye uyruklu 5 yaşındaki çocuk bıçaklanarak öldürülmüş bulundu- Öldürülen çocuğun dün akşam saatlerinde ailesi tarafından alışveriş yapması için markete gönderildiği belirtildi - Soruşturma kapsamında iki şüpheli gözaltına alındıSORUŞ

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde, Suriye uyruklu 5 yaşındaki M.H, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kızkalesi Mahallesi Ali Kiya Caddesi'nde sahildeki bir iş yerine ait duş kabininde, erkek çocuğunun hareketsiz yattığını gören temizlik işçileri durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ve 112 Acil ekipleri, vücudunda çok sayıda bıçak darbesi bulunan çocuğun öldüğünü belirledi.

Olay yeri inceleme ekibi, çocuğun cesedinin bulunduğu duş kabini içinde ve çevresinde araştırma yaptı.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından, M.H'nin cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Çocuğun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren polis ekiplerinin iki kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

- Evden markete alışveriş için çıkmış

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Kızkalesi'ne geldiği belirlenen ailenin en küçük çocuğu M.H'nin, dün akşam saatlerinde markete alışveriş için gönderildiği, aradan bir saat geçmesine rağmen dönmemesi üzerine yakınlarının arama çalışması yaptığı ve durumu polise bildirdiği belirtildi.

Polis ekipleri, anne Ranya H. ve diğer yakınları çocuğu aradığı sırada, Kızkalesi sahil kesiminde bir iş yeri çalışanının, temizlemek için girdiği duş kabininde çocuğun kanlar içindeki cesedi ile karşılaştığı kaydedildi.

Kızkalesi’nde 17 yıldır esnaflık yapan Hüseyin Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aileyi geldikleri günden bu yana tanıdıklarını söyledi.

Çocukların gece yarılarına kadar sahilde su sattığını öne süren Kılıç, "Anneye 'çocuklarını çalıştırmamasını' söyledim. 'Çocuklarınızı kaçırırlar, başlarına farklı bir hadise gelir' şeklinde uyarıda bulundum. Bu olayın olduğunu duydum ve olayın şokunu yaşıyorum. Bu olayın Kızkalesi’nde olmasından ayrıca üzgünüm. 5 yaşındaki bir çocuğa bunu yapanları kınıyoruz ve bir an evvel bulunarak adalete teslim edilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :