GÜNCELLEME - Kayseri'de sahte altınla dolandırıcılık iddiası

GÜNCELLEME - Kayseri'de sahte altınla dolandırıcılık iddiası

Sahte altınları 36 bin liraya sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 Suriye uyrukludan biri tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de sahte olduğu belirlenen altınları 36 bin liraya sattıkları öne sürülen 2 Suriyeliden biri tutuklandı.

Tokat'ta ikamet eden M.A. (28) ve H.A. (19) Suriye'den getirildiği öne sürülen altın paraları satın almak için Kayseri'ye geldi. İki arkadaş, Kayseri'de görüştükleri Suriye uyruklu M.A. ve A.E'den bir altın para alarak kuyumcuda bozdurdu.

Altının gerçek olduğunu anlayan M.A. ve H.A. yeniden zanlılarla buluşup, üzerinde erkek, kadın, arslan ve Osmanlı Tuğrası figürleri bulunan 114 altın parayı 36 bin liraya satın aldı. Kuyumcuya giden 2 arkadaş aldıkları altınların sahte olduğunu öğrenince durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Zanlıların ikametine operasyon düzenleyen ekipler, Suriye uyruklu M.A. ve H.A'yı gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan M.A. tutuklandı, A.E. ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların ikametinde, sahte olduğu belirlenen 649 altın, bin 800 kilogram altın tozu, "Davut Yıldızı" ve yedi kollu şamdan figürü bulunan kitap ile sandık ele geçirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :