GÜNCELLEME - Kaş'ta orman yangını

GÜNCELLEME - Kaş'ta orman yangını

Ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınan yangında, yaklaşık bir hektar alan zarar gördüYANGINDAKİ SON DURUM VE YANAN ALAN MİKTARI EKLENDİ

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

Karadağ Mahallesi Arapderesi mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını başladı.

Dumanları gören vatandaşların haber vermesi üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye 3 yangın söndürme helikopteri, 5 arazöz ile yangın söndürme işçileri sevk edildi. Rüzgar nedeniyle büyüme tehlikesi olan yangın, ekiplerin zamanında yaptığı müdahaleyle büyümeden kontrol altına alındı.

Yaklaşık bir hektarlık alanın zarar gördüğü yangının ardından ekiplerin bölgede bir süre soğutma çalışması yapacağı kaydedildi.

Kaş Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yangın çıkan bölgenin yakınında herhangi bir tarım arazisi, enerji nakil hattı veya yerleşim alanının bulunmadığına dikkati çekti. Bu nedenle yangının kasıtlı çıkartılmış olabileceğini düşündüklerini belirten yetkililer, ekiplerin yakında olmasının yangının daha fazla alana yayılmasını engellediğini ifade etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :