GÜNCELLEME - Kardeşini infaz eden DEAŞ'lı tutuklandı

GÜNCELLEME - Kardeşini infaz eden DEAŞ'lı tutuklandı

DEAŞ'a muhalif olduğu için öz ağabeyini infaz ettiği görüntüsü sosyal medyada paylaşılan ve Kayseri'de yakalanan Iraklı terörist ile bağlantılı olduğu 6 kişi tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

KAYSERİ (AA) - Terör örgütü DEAŞ üyesi olan ve örgüte muhalif öz ağabeyini infaz ettiği görüntüsü sosyal medyada paylaşılan Iraklı Abdulhalık Abdulkadir Ali ile beraberindeki 6 kişi tutuklandı.

Kuzey Irak'ta terör örgütü DEAŞ'tan aldığı talimatla örgüte muhalif öz ağabeyini başına tabancayla ateş açarak infaz ettiği görüntüsü propaganda amaçlı sosyal medyada yayınlanan ve Kayseri'de yakalanan Ali'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bu kişiyle irtibatlı olduğu gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlı sayısı da 7'ye yükseldi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 zanlı, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen 8 zanlıdan Iraklı Abdulhalık Abdulkadir Ali ile beraberindeki 6 kişi tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı ve Kayseri'ye geldiği bilgisi üzerine 8 Kasım'da düzenlenen operasyonla yakalanan Iraklı DEAŞ üyesi Abdulhalık Abdulkadir Ali, emniyetteki ifadesinde, örgüte muhalif olduğu gerekçesiyle ölüm emri verilen polis ağabeyi Abdulkadir Abdurrahman'ın infazının, örgüte bağlılığını göstermesi için kendisine yaptırıldığını itiraf etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :