GÜNCELLEME - İzmir'deki terör operasyonu

GÜNCELLEME - İzmir'deki terör operasyonu

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 35 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

İZMİR (AA) - İzmir'de, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 35 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ekiplerinin, MİT Bölge Başkanlığı, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin de desteğiyle merkez ilçeler ile Menemen, Menderes, Bayındır ve Urla ilçelerinde 50 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 35 şüphelinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İfadeleri alınan şüphelilerden 14'ü Torbalı Adliyesine, 21'i ise Bayraklı'daki İzmir Adliyesine sevk edildi. Zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 13 Şubat'ta polis helikopteri ve zırhlı araçların da kullanıldığı operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 43 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalandığı 15 Şubat'ın yıldönümünde kentteki kamu kurum ve kuruluşlarıyla güvenlik güçlerine yönelik saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen zanlıların adreslerinde, 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, bu silahlara ait mühimmat, etkisini artırmak için metal parçalarıyla güçlendirilmiş havai fişek ve rampası, örgüte ait toplatma kararı bulunan yasak yayınlar, çok sayıda örgütsel doküman, terör örgütünü simgeleyen objeler ve dijital materyaller ele geçirilmişti.

Dün aynı operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra İzmir Adliyesine sevk edilen 6'sı kadın 8 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :