GÜNCELLEME - İzmir'de sağanak etkili oldu

GÜNCELLEME - İzmir'de sağanak etkili oldu

Şiddetli yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı - Konak ilçesinde iki semti birbirine bağlayan alt geçit, su baskını nedeniyle ulaşıma kapandı - Metrekareye Güzelbahçe'de 58,6, Seferihisar'da 46,6, kent merkezinde 32,3 kilogram yağış düştüMETEO

İZMİR (AA) - İzmir'de sağanak hayatı olumsuz etkiliyor.

Kentte gece yarısından sonra etkili olmaya başlayan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Kentin en işlek yolları arasında yer alan Karşıyaka-Altınyol, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Karabağlar-Havalimanı istikametinde trafik durma noktasına geldi, sürücüler uzun kuyruklar oluşturdu.

Konak ilçesi Çınarlı ile Halkapınar semtlerini birbirine bağlayan Yunuslar Alt Geçidi ise biriken sular nedeniyle ulaşıma kapandı. Su birikintisi nedeniyle yolun karşısına geçemeyen bazı polis memurları, ekip aracı yardımıyla görev yerlerine ulaşabildi.

Kent genelinde bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. İtfaiye ekipleri, yollardaki su birikintileri ile baskınlara müdahale etti.

Mersinli Mahallesi Muhtarı Hasan Bayboğa, her yağış sonrası aynı sıkıntıları yaşadıklarını, ev ve iş yerlerinin su baskınına uğradığını belirtti.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise metrekareye Güzelbahçe'de 58,6, Seferihisar'da 46,6, Aliağa'da 39,8, Menemen'de 39, kent merkezinde 32,3 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Serin ve yağışlı hava kütlesinin bugün ile yarın bölge genelinde etkili olmaya devam edeceği bildirilen açıklamada, "Yarınki yağışlar hafif ve yer yer orta kuvvette olacak. Perşembe günü Balıkesir'in kuzeydoğu ilçeleri sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu olacak. Cuma günü bölgemizde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredecek." ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :