GÜNCELLEME - İzmir'de otomobil ve çöp konteynerinde patlama

GÜNCELLEME - İzmir'de otomobil ve çöp konteynerinde patlama

Buca ilçesinde bir otomobilde meydana gelen patlama sonucu araçta bulunan iki kişiden biri öldü, diğeri yaralandı- Ölen teröristin PKK üyesi olduğu ve güvenlik güçlerinin artan operasyonları sonrası elindeki mühimmatları imha etmek isterken patlamanın me

İZMİR (AA) - Buca ilçesinde bir otomobilde meydana gelen patlama sonucu araçta bulunan iki kişiden biri öldü, diğeri yaralandı. Daha sonra çevredeki bir çöp konteynerinde de patlama oldu.

Alınan bilgiye göre, Çamlıkule Mahallesi 254 Sokak'ta bir otomobilde meydana gelen patlamada araçta bulunan S.A. öldü, yaralanan H.A. (24) ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu olaydan birkaç dakika sonra yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulunan bir çöp konteynerinde de ikinci bir patlama meydana geldi.

Patlamaların ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Araştırmada, olayda ölen kişinin terör örgütü PKK ile bağlantısının olduğu, otomobil içinde el yapımı patlayıcı (EYP) hazırladığı sırada patlamanın meydana geldiği tespit edildi.

Olay sonrası çalışma yapan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, hayatını kaybeden teröristin kimliğini tespit ettikten sonra saldırıya yardımcı olduğu tespit edilen kişileri belirledi.

Söz konusu şahıslara operasyon düzenleyen ekipler, 10 kişiyi gözaltına aldı.

- Operasyondan korkarak elindeki mühimmatı imha etmeye çalışmış

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifadesinde patlamada ölen teröristin Güneydoğu'dan saldırı yapmak için İzmir'e geldiğini ancak polis ekiplerinin sıkı denetimleri ve devamlı operasyon yapmasından korktuğu öğrenildi.

Patlamada ölen teröristin kendisinde bulanan patlayıcı maddeleri imha etmek isterken yanlışlıkla elinde patladığı belirtildi.

Gözaltına alınan şahısların Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :