GÜNCELLEME - İsrail'den Gazze sınırındaki Kudüs gösterilerine müdahale

GÜNCELLEME - İsrail'den Gazze sınırındaki Kudüs gösterilerine müdahale

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 16 kişi yaralandı YARALI SAYISI GÜNCELLENDİ VE DETAYLAR EKLENDİ

GAZZE (AA) - İsrail askerlerinin ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etmek için Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze sınırında düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 16 Filistinlinin yaralandığını belirtti.

Kudra, ayrıca müdahale sırasında kullanılan göz yaşartıcı gazdan etkilenenlere sağlık personelinin olay yerinde müdahalede bulunduğunu aktardı.

İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu sınırındaki dört bölgede yaşanan arbedede, Filistinliler, taş ve molotofkokteyli atarken, İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

İsrail askerleri bu gösterilere, göz yaşartıcı gaz ve plastik merminin yanı sıra zaman zaman gerçek mermiyle müdahale ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :