GÜNCELLEME - İşçileri taşıyan midibüs devrildi: 5 ölü, 13 yaralı

GÜNCELLEME - İşçileri taşıyan midibüs devrildi: 5 ölü, 13 yaralı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı- Kazada yaşamını yitirenler

ŞANLIURFA (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Hak-İş ve ve Memur-Sen tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden yola çıkan işçileri taşıyan Ahmet Bostancı'nın kullandığı 46 VK 309 plakalı midibüs, Birecik-Suruç otoyolunda Halil Bala idaresindeki 45 HS 042 plakalı otomobil ile bariyerlere çarparak devrildi.

Kazada, Şükran Entemiz, Melike Uysal ve Onur Yay ile ismi öğrenilemeyen bir kişi olay yerinde, Gazel Kısaca ise kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Kazada otomobil sürücüsü Halil Bala ile midibüste bulunan Yaren, Rabia ve Fatma Gül, Emirhan, Emre İlgay ve Tunahan Kısaca, Saney Er, Fadime Ay, Ahmet Bostancı, Hatice Entemiz, Haney Ağca, Ezgi Aba da yaralandı.

112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası yaralılar ambulanslarla Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Olay yeri inceleme ve savcının incelemesinin ardından olay yerinde hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi, Birecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları da hastanelere geldi.

Bu arada, kazadan kısa süre önce bir dinlenme tesisinde kahvaltı yapan midibüstekilerin görüntüleri ortaya çıktı.

- 20 gün önce evlenmiş

Öte yandan, kazada yaşamını yitiren Melike Uysal'ın, Elbistan Devlet Hastanesinde veri giriş personeli olduğu ve 20 gün önce İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ahmet Sadık Uysal ile evlendiği öğrenildi.

Yaklaşık bir hafta önce de balayından dönen Uysal'ın, aynı kazada ölen Şükran Entemiz'in kızı, yaralanan Hatice Entemiz'in de kardeşi olduğu belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :