GÜNCELLEME - Gazze sınırında gerginlik: 22 yaralı

GÜNCELLEME - Gazze sınırında gerginlik: 22 yaralı

YARALI SAYISI GÜNCELLENDİ

GAZZE (AA) - İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı Gazze sınırında gösteri yapan Filistinlilere müdahalesi sonucu 22 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere ateş etmesi sonucu 22 Filistinlinin yaralandığını belirtti.

Kudra, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu dile getirdi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı gösteri düzenleyen Filistinliler ile İsrail askerleri arasında olaylar bugün yeniden başladı.

İsrail askerleri, kendilerine taş atan Filistinlilere plastik ve gerçek merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz bombasıyla karşılık verdi.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Bölgesel ve uluslararası düzeyde büyük tepkiyle karşılanan karar, çeşitli ülkelerde düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor.

İsrail, 10 yıldır abluka uyguladığı Gazze'de, sınıra 300 metre yaklaşan Filistinlilere gerçek ve plastik mermi ile müdahale ediyor.

Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi, 2006'dan bu yana İsrail'in kara, hava ve deniz ablukası altında bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :