GÜNCELLEME - Fırat Kalkanı Harekatı

GÜNCELLEME - Fırat Kalkanı Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Aktarin ve Kabtan bölgelerindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerine hava harekatı düzenlendi- Harekatta terör örgütünün sözde bölge sorumlusu etkisiz hale getirildi, ikisi komuta kontrol merkezi, ikisi de ağır makinalı tü

ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekatında örgütün sözde bölge sorumlusu da etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, alınan bir istihbarat değerlendirilerek 10.55-11.00 saatlerinde Aktarin ve Kabtan bölgelerinde Türk Hava Kuvvetleri̇ne ai̇t savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi.

Bölgedeki terör örgütü DAEŞ'e ait karargah ve dinlenme maksatlı kullanılan 4 bina, ateş altına alınarak içindeki teröristlerle beraber imha edildi.

Harekatın ardından yapılan ilk tespitlerde, söz konusu binalardan ikisinin terör örgütü DAEŞ tarafından komuta kontrol merkezi olarak kullanıldığı, diğer iki binada çok sayıda ağır makinalı tüfeğin olduğu mevziler bulunduğu belirlendi. Komuta kontrol merkezinde terör örgütünün sözde bölge sorumlusunun da olduğu ve hava harekatında etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları üslerine döndü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :