GÜNCELLEME - FETÖ/PDY'nin "mahrem yapılanması"na operasyon

GÜNCELLEME - FETÖ/PDY'nin "mahrem yapılanması"na operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki "mahrem yapılanması"na yönelik soruşturması kapsamında 9'u ihraç edilmiş, 7'si halen görevde olan 16 subay hakkında gözaltı kararı alındı- Şüphelilerin tamamı, Ankara Kaçakçı

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki "mahrem yapılanması"na yönelik soruşturması kapsamında 9'u ihraç edilmiş, 7'si halen görevde olan 16 subay hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin tamamı, Ankara Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Ankara Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kararı doğrultusunda Ankara merkezli olarak 5 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 9'u ihraç, 7'si halen görevde olan 3'ü albay, ikisi yarbay, 4'ü binbaşı, 5'i yüzbaşı, biri üsteğmen ve bir teğmen 16 subayın tamamı yakalandı.

Zanlılar arasında, kısa süre önce açığa alınan İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay M.K. ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Pilot Binbaşı Ö.Ç. ve Genelkurmay Karargahından Binbaşı V.K'nin de bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin, FETÖ soruşturmaları kapsamında daha önce gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ile "ankesör soruşturması"nda yürütülen çalışmalar sonucunda örgüt üyesi oldukları tespit edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :