GÜNCELLEME- FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

GÜNCELLEME- FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Adana’da yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 33 polisten, 29'u tutuklandıMAHKEME SÜRECİ EKLENDİ

ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 33 polisten, 29'u tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çok yönlü sürdürülürken, terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 33 polisin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Güvenlik önlemi altında Adana Adi Tıp birimine getirilen polisler, buradaki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık işlemlerinin ardından, mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 29'u tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bu arada, zanlıların tamamının cep telefonlarında, FETÖ/PDY elemanlarının kendi arasında iletişimi sağlamak amacıyla kullandığı "ByLock" programının bulunduğu öğrenildi.

Bazı zanlıların ise 17-25 Aralık sürecinin ardından örgüt lideri Fetullah Gülen'in talimatıyla evlerini ya da arabalarını satarak, bazılarının ise başka bankalardan kredi çekerek, Bank Asya'ya yatırdıkları belirlendi.

Zanlıların örgüte yakın otellere, "Tatil" adı altında gittikleri ve toplantılara katıldıkları ileri sürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :