GÜNCELLEME - Eski eşi ile kayınbiraderini öldürüp yaralı halde kaçtı

GÜNCELLEME - Eski eşi ile kayınbiraderini öldürüp yaralı halde kaçtı

Çorum'da eski eşi ile kayınbiraderini tüfekle öldürüp yaralı halde kaçan zanlı, polis tarafından saklandığı evde yakalandı- Bir çocuk annesi kadının, eski eşi tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle dün Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayetçi olduğu ve k

ÇORUM (AA) - Çorum'da eski eşi ile kayınbiraderini tüfekle öldürüp yaralı halde kaçan zanlı, polis tarafından saklandığı evde yakalandı.

İddiaya göre, İstanbul'da yaşayan Yakup M. (35) bir süre önce boşandığı bir çocuk annesi Gamze Kuru (30) ile görüşmek için Çorum'a geldi.

Eski eşinin, ağabeyi Ramazan Kuru (34) ile beraber oturduğu Üçtutlar Mahallesi'ndeki apartman dairesine giden Yakup M. ile taraflar arasında tartışma çıktı.

Yakup M. tüfekle eski eşi ile kayınbiraderine ateş etti. Silah seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, Gamze ile ağabeyi Ramazan Kuru'nun hayatını kaybettiğini belirledi. İki kardeşin cenazesi, cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayın ardından yaralı şekilde kaçtığı tespit edilen Yakup M'nin yakalanması için çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, zanlının, Ulukavak Mahallesi'ndeki Özgür Evler 6. Sokak'ta bulunan bir apartman dairesinde saklandığını belirledi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan zanlı, Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Tartışma sırasında elinden yaralandığı öğrenilen Yakup M, tedavisinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Yakup M'nin olayda kullandığı tüfek de Çöplü Mahallesi Aşıkpaşa Sokak'taki boş arazide bulundu.

Bu arada Gamze Kuru'nun, eski eşi Yakup M. tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle dün Cumhuriyet Savcılığına giderek, şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu öğrenildi.

Kuru'nun 4 yaşındaki çocuğu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :