GÜNCELLEME - Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

DOSAB Başkanı ve eski BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kahraman gözaltına alındı - Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 99'a yükseldi GÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDİ, DETAYLAR EKLENDİ

BURSA (AA) - Bursa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı ve eski Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman gözaltına alındı. Böylece, operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 99'a ulaştı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye yönelik başlattığı operasyon sürüyor.

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski BTSO ve Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam'ın yakalandığı operasyonda, DOSAB Başkanı ve kısa süre önce BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Kahraman'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 99'a çıktı. Bunların önemli bölümünün iş adamı olduğu, aralarında eski bürokrat, doktor, mali müşavir ve avukatların da bulunduğu öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen ve Bursa'nın önde gelen iş adamlarının yakalandığı operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :