GÜNCELLEME - "Boydak ailesine FETÖ operasyonu"

GÜNCELLEME - "Boydak ailesine FETÖ operasyonu"

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile holding yöneticileri Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Halit Bayhan gözaltına alındı - Boydak ailesinden 2 kişinin yakalanması için çalışma sürüyor GÖZALTI SAYISI EKLENDİ

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile holding yöneticileri Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Halit Bayhan gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları" iddiasıyla Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerine yönelik başlatılan operasyonda, Boydak ailesi ve holding yöneticilerinden 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile holding yöneticilerinden Şükrü Boydak ve Halit Bayhan ikametlerinde gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan ve il dışında olduğu belirtilen İlyas Boydak da daha sonra Kayseri'de yakalandı.

İl dışında oldukları belirlenen holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile Bekir Boydak'ın yakalanması için de çalışma yürütülüyor.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da bilgisayarlar ile bazı CD ve evraka el konuldu. Mustafa, Şükrü ve İlyas Boydak ile Halit Bayhan, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Boydak Holding'in o dönem yönetim kurulu başkanı olan Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi Memduh Boydak 6 Mart'ta tutuklanmış, holding yöneticilerinden Erol Boydak ile Murat Bozdağ ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Memduh Boydak halen tutuklu bulunurken, Hacı Boydak, avukatlarının itirazı üzerine 17 Mayıs'ta tahliye edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :