GÜNCELLEME - Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın

GÜNCELLEME - Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın

Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 250 hektar alan zarar gördü- Vali Çiçek:- "Herhangi bir can veya mal kaybı yok. Sadece otluk alanımız yandı"VALİNİN BÖLGEDEKİ İNCELEMELERİ VE AÇIKLAMALARI EKLENDİ

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik ve otluk alanda çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkisinde dün başlayan ve Akyarlar Mahallesi Karaincir, Kemer mevkilerine kadar ulaştıktan sonra makilik ve otluk alanda gece boyu etkisini sürdüren yangına, Muğla, Bodrum, Ortaca, Marmaris, Yatağan, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerle müdahale edildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla bir yangın söndürme uçağı ve 3 helikopterin yanı sıra 5 iş makinesi, 30 arazöz ve 200 yangın söndürme işçisi de çalışmalara katıldı.

Yangının, bölgede yerleşim alanlarına ulaşmaması için havadan ve karadan yoğun müdahale yapıldı.

Çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 250 hektar alan zarar gördü.

- Vali Çiçek, bölgede incelemede bulundu

Yangın çıkan alanda incelemelerde bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalılık ve otluk alanda çıkan yangının tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.

Yangının çıkış sebebinin henüz tam olarak tespit edilemediğini, araştırmaların sürdüğünü ifade eden Çiçek, "Havanın rüzgarlı olması ve bölgenin otluk olması yangının büyümesine neden oldu. Ekiplerimiz bölgeye anında geldiler, havadan ve karadan tüm birimler gerekli çalışmalarını yaptı." dedi.

Çiçek, can veya mal kaybının yaşanmaması için mücadele verdiklerini vurgulayarak, yangının yerleşim alanlarına yakın olması nedeniyle güvenlik tedbirlerinin alındığına dikkati çekti.

Dün akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangının, yeniden büyüdüğünü anlatan Çiçek, "Bölgede tüm çalışmalar tamamlandı ve yangın yeniden kontrol altına alındı. Herhangi bir can veya mal kaybı yok. Sadece otluk alanımız yandı." diye konuştu.

Çiçek, bölgenin ormanlık alan olmadığını da işaret ederek, yangının piknik yapan vatandaşların bıraktıkları cam atıklardan veya bir sigaradan çıktığını tahmin ettiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :