GÜNCELLEME - Ayakkabı ustasının Suriyeli çalışanla çektiği fotoğraf tepki çekti

GÜNCELLEME - Ayakkabı ustasının Suriyeli çalışanla çektiği fotoğraf tepki çekti

Suriyeli işçinin üzerine basarak çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan şüpheli, polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiADLİ SÜREÇ VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASI EKLENDİ

İZMİR (AA) - İzmir'de, işe geç kalan Suriyeli işçinin üzerine basarak çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan ayakkabı ustası adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Bornova ilçesinde bulunan ayakkabıcılar sitesindeki bir iş yerinde ayakkabı ustası olarak çalışan H.K. (39), Suriyeli Mustafa Şerif'in (28) üzerine basarak çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşımıyla tepki toplayan ve polis tarafından, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, işkence" suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli, Işıkkent Polis Merkezine götürüldü. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan H.K. İzmir Adliyesine sevk edildi.

H.K'nın polisteki ilk ifadesinde, "Mustafa Şerif arkadaşım, dostum. Şaka yaptım" dediği öğrenildi.

Bu arada Suriyeli Şerif'in şikayetçi olmadığı belirtildi.

- İzmir Emniyet Müdürlüğünden açıklama

Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 16 Şubat 2017'de "Şafak" rumuzlu kişinin, sosyal paylaşım sitesi üzerinden "Türk'ün Suriyeliye intikamı, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi sinir olmuş hissediyor" şeklinde yorum yaptığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir erkek şahsın ise dövülerek işkence gördüğü selfie resmini paylaştığı ve 19 Şubat'ta bazı basın yayın kuruluşlarında, internet sitesi haberleri ile sosyal paylaşım sitelerinde yapılan 'Suriyeli gence İzmir'deki işkenceyi konuşuyor' başlıklı haberler ile ilgili olarak, Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşımda bulunan Şafak rumuzlu şahsın H.K. (39), mağdur olan şahsın ise Suriye doğumlu M.Ş. (28) olduğu tespit edilmiştir. H.K, Bornova ilçesinde üzerinde bulunan adreste yakalanmıştır. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamak, işkence' suçlarından, H.K. hakkında adli işlemlere başlanılmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :