GÜNCELLEME - Amasya merkezli 5 ilde FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Amasya merkezli 5 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Aralarında kurum müdürleri ve iş adamlarının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı - Operasyon kapsamında 42 şüpheli hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüte finans sağlamak" suçlamalarıyla gözaltı kararı verildiği öğrenildiDETAY EKLENDİ

AMASYA (AA) - Amasya merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik Amasya, Kayseri, Konya, Ankara ve Samsun'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon kapsamında 42 şüpheli hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüte finans sağlamak" suçlarıyla ilgili gözaltı kararı verildiği, 22 şüphelinin gözaltına alındığı, adreslerinde bulunamayan 10 şüphelinin ise yurtdışına çıkış yaptığının tespit edildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan 22 şüpheli, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, şüpheliler arasında yer alan Kayseri'de özel bir okulda öğretmenlik yapan B.Ç'nin gözaltına alınarak Amasya'ya getirildiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :