GÜNCELLEME - Adana'da terör operasyonu

GÜNCELLEME - Adana'da terör operasyonu

Bir terör örgütüne yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı, örgüte yakın parti binasında doküman ve silah ele geçirildi- Şüpheliler adliyeye sevk edildiADLİ SÜREÇ EKLENDİ

ADANA (AA) - Adana'da bir terör örgütüne yönelik operasyonda 11 zanlı gözaltına alındı, şüpheliler adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) ile bağlantılı Birleşik Devrimci Parti, Devrimci Liseliler ve Gençliğin Devrimci Güçleri" adlı yapılanmalar içerisinde faaliyet yürütenlere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki operasyonda, bazı adresler ve partinin il başkanlığı binasında 11 kişinin yakalandığı kaydedilen açıklamada, "Zanlıların ikametleri ve partinin il başkanlığı binasında yapılan aramalar neticesinde, çok sayıda örgütsel doküman ile silah ve mühimmat ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili yürütülen tahkikat devam etmektedir." denildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3'ü kadın, 4'ü 18 yaşından küçük 11 zanlı, sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine getirildi. Şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :