GÜNCELLEME - Adana'da cezaevinde yangın

GÜNCELLEME - Adana'da cezaevinde yangın

Çocuk koğuşunda çıkan yangında 3 çocuk mahkum hastaneye kaldırıldı- Yangınla ilgili soruşturma başlatıldıDETAYLAR VE SAVCILIK AÇIKLAMASI EKLENDİ

ADANA (AA) - Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çocuk koğuşunda yangın çıktı.

Kürkçüler mevkisindeki cezaevinin çocuk koğuşunda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kurum görevlilerince söndürüldü.

Yangın nedeniyle 3 mahkum çocuğun kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını söyledi.

Demirtaş, şu an için cezaevinde durumun normal olduğunu kaydetti.

- Soruşturma başlatıldı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bir grup çocuk mahkumun yatakları yakıp havalandırma bahçesine geçtiklerinin belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, durumun ceza infaz kurumunun kamera sisteminden tespit edilmesi üzerine koğuştaki çocukların tahliye edilerek yangının kısa sürede söndürüldüğü bildirildi.

Yangın çıkan koğuşta herhangi bir yaralanma, yangından ya da dumandan etkilenme söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, yan koğuşta bulunan 3 çocuğun kontrol amaçlı hastaneye sevk edildiği, durumları normal değerlendirilerek herhangi bir tedavi uygulanmadığı aktarıldı.

Açıklamada, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çocuk koğuşunda 18 Ocak'ta çıkan yangında, 6 mahkum ile 5 infaz koruma memuru dumandan etkilenmişti. Mahkumlardan 17 yaşındaki M.E. ve F.K. tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirmişti.

GÜNCELLEME - Adana'da cezaevinde yangın

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :