GÜNCELLEME 3 - Burkina Faso'da saldırı

GÜNCELLEME 3 - Burkina Faso'da saldırı

Başkentte Genelkurmay Başkanlığı ve Fransız Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi - 8 saldırganın etkisiz hale getirildiği olayda 7 asker hayatını kaybettiÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ, DETAYLAR EKLENDİ

VAGADUGU (AA) - Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da silahlı saldırı düzenlendiği ve Genelkurmay Başkanlığında patlama olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı ve Fransız Büyükelçiliğine düzenlenen saldırılarda 8 saldırganın etkisiz hale getirildiği, 7 Burkina Faso askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Remis Fulgance Dandjinou, saldırılarda 8 saldırganın öldürüldüğünü, 7 askerin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Dandjinou, olayı "terör saldırısı" olarak niteledi.

Kara Kuvvetleri Sağlık Birimi Müdürü Albay Amade Kafando ise saldırılarda en az 90 kişinin yaralandığını söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Vagadugu'da büyükelçiliğe düzenlenen saldırının ardından elçilik etrafında durumun kontrol altına alındığını ve saldırıyla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

Bir görgü tanığı, silahlı ve iyi giyimli 18-25 yaş arası 4 kişinin araçlarını Fransız Büyükelçiliği önünde park ettiğini, daha sonra aynı modelde 2 aracın daha geldiğini anlattı. Görgü tanığı, park eden araçtan çıkan kişilerin elçilik binasına doğru ilerleyerek ateş ettiklerini, diğer araçların ise ilerlemeye devam ettiğini belirtti.

Saldırganların kimliği henüz öğrenilemezken, Burkina Faso Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Vagadugu sakinlerinden olay yerine yaklaşmamalarını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :