GÜNCELLEME 2 - İzmir'de otelde yangın

GÜNCELLEME 2 - İzmir'de otelde yangın

Basmane semtinde bir otelde çıkan yangında 4 kişi yaralandı - Alevlerden kurtulmaya çalışan 2 kadının binadan atlama anı cep telefonu kameralarınca kaydedildi- Yangının 5. kattaki bir odada prize takılı şarj aletinin patlaması sonucu çıktığı tahmin ediliy

İZMİR (AA) - İzmir'in Basmane semtinde 5 katlı bir otelde çıkan yangında 4 kişi yaralandı.

Oteller Sokağı'nda bulunan bir otelde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler binayı sardı. Bu sırada otelde kalan 2 kadın, yükselen alevlerden kurtulmak için binadan atladı.

Vatandaşların cep telefonuyla kaydettiği olayda, binadan atlayan bir kadın elektrik tellerine çarptıktan sonra yere düştü. Hemen ardından atlayan bir kişi de park halindeki 34 KD 4749 plakalı aracın üzerine düştü.

Cam kenarına çıkan 2 kişi ise itfaiyenin uzattığı sepete binerek kurtarıldı.

Yaralılar, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı.

Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın söndürüldü.

Konak Kaymakamı Mehmet Eriş de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

- Şarj aletinin patladığı iddiası

Olay Yeri İnceleme ekipleri, otelde çalışma başlatırken yangının 5. kattaki 506 numaralı odada prize takılı şarj aletinin patlaması sonucu başladığı, alevlerin perdelere oradan da otelin dış yüzündeki plastik kaplamaya sıçradığı tahmin ediliyor.

Yangının yaşandığı otelin misafirlerinden Nuri Mutlukal, eşiyle birlikte otelde olduklarını, lobide resepsiyon görevlisiyle sohbet ederken dumanları fark ettiğini belirtti. Bunun üzerine hemen yangının çıktığı 5. kattaki eşinin yanına koştuğunu anlatan Mutlukal, "Bel seviyesinde dumanlar vardı. Eşimi alıp aşağıya indiğimde genç bir kadın arabanın üstüne atladı. Oradaki ekipler müdahale ettiler. Ardından başka bir kadın daha üst katlardan atladı. Biz hemen otelin karşısındaki güvenli alana geçtik. Otel görevlileri önce yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale etti ardından da itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı." dedi.

Dumanların yükseldiğini görerek otelde yangın olduğunu resepsiyon görevlilerine ileten Yüksel Sunter, "İtfaiye ve ambulansı çağırdık. Alevler yükselince iki tane bayan camdan atlamak istiyordu, biz 'atlama' dedik ama mecbur kaldılar. Bir tanesini yakaladık ama öbürü arabanın üstüne düştü. Ambulansa bindirip hastaneye gönderdik." ifadelerini kullandı.

Görgü tanıklarından Damla Keser ise çalıştığı ofisin hemen arkasında yaşanan yangını çığlık sesleriyle fark ettiklerini aktararak, pencereden dışarıya baktıklarında bir kadınla erkeğin otelin 5. katında pencerede olduğunu gördüğünü, dumanların yükseldiğini söyledi.

Keser, "Çok sayıda itfaiye ve ambulans geldi. İtfaiye ekipleri penceredeki iki kişiyi kurtardı. Çok kötü, korkunç bir manzara vardı." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :