GÜNCELLEME 2 - Hindistan'daki Fani kasırgası

GÜNCELLEME 2 - Hindistan'daki Fani kasırgası

Kasırganın vurduğu Orissa eyaletinde ölenlerin sayısı 34'e çıktı- Eyalet genelinde binden fazla sağlık merkezi ve yaklaşık 5 bin 800 okul kasırga nedeniyle hasara uğradıÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ ve AYRINTILAR EKLENDİ

ÇANDiGARH (AA) - Hindistan'da cuma günü sabah saatlerinde, 180 kilometre hızla Orissa (Odisha) eyaletinin Puri bölgesinde karaya ulaşan Fani kasırgasında ölenlerin sayısı 34'e yükseldi.

Eyalet Acil Durum merkezinden yapılan açıklamada, eyalet genelinde, kasırga nedeniyle 21'i Puri bölgesinden, 34 kişinin öldüğü bildirildi.

En büyük hasarın Puri bölgesinde görüldüğünü kaydeden acil durum yetkilileri, eyalet genelinde binden fazla sağlık merkezinin ve yaklaşık 5 bin 800 okulun kasırga nedeniyle hasara uğradığını ifade etti.

14 bin 835 köyün etkilendiği kasırgada, 17 bin 280 hayvanın telef olduğu bildirildi.

Orissa eyaleti Başbakanı Naveen Patnaik, kasırgadan etkilenen bölgelerde ikamet edenlere farklı miktarlarda para ve pirinç yardımı yapılacağını dile getirdi.

Kasırga nedeniyle yüz binlerce kişinin susuz ve elektriksiz kaldığı bildirilirken, Patnaik, su sıkıntısının kasırganın en çok vurduğu Puri kasabasında yüzde 70 ve Bhubaneswar kentindeki yerlerde ise yüzde 40 giderildiğini kaydetti.

Patnaik, hükümetin mağdur halka, 15 gün boyunca ücretsiz yemek dağıtmak için çalışmalar yaptığını söyledi.

Kasırganın karaya ulaşmasının ardından şiddetinin nispeten azaldığı ve tropik fırtına haline dönüştüğü, hükümetin, kasırganın etkili olduğu 10 binden fazla köy ve 52 kentsel alanda onarım çalışmalarına hız verdiği ifade edildi.

Kasırgada, eyaletin farklı bölgelerinde evler, yollar, elektrik ve iletişim ağları büyük hasar görmüştü.

Orissa eyaleti Başbakanlığından cuma günü yapılan açıklamada, eyalette bir milyondan fazla kişinin tahliye edildiği duyurulmuştu.

Eyalette önceki gün çok sayıda uçak ve tren seferi iptal edilirken, okullarda eğitime ara verilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :