GÜNCELLEME 2- Denizli'de FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME 2- Denizli'de FETÖ/PDY operasyonu

Usülsüz ihale ve kredilerle örgüte kazanç sağlandığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde arama yapıldı- Eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem O'nu

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan operasyon kapsamında Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde arama yapıldı.

Aralarında eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem O'nun da bulunduğu 8 kamu görevlisi gözaltına alındı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından usülsüz ihale ve bazı projelere sağlanan usülsüz kredilerle FETÖ/PDY'ye çıkar sağlandığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon gerçekleştirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında arama yapan ekipler dosya, bilgisayar bellekleri ve belgeler üzerinde inceleme yaptı, bazı evraklara el koydu.

Operasyon kapsamında eski İl Özel İdare Genel Sekreteri, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Adem O. (53) ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında görevli N.D. (48), L.Z.K (32), A.S. (46), M.B. (54) Y.Ç. (33), M.B (42) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanı M.K. (48) gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünün ardından Denizli Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlıların işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

- Savcılık açıklaması

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY örgütü üyesi oldukları, örgüte finans sağladıkları, Denizli İl Özel İdaresi ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında 2010-2015 yıllarında yapılan kamu ihalelerine fesat karıştırıldıkları" iddialarıyla başlatılan operasyon kapsamında 8 kişinin gözaltına alındığı, bazı ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :