"Gün parası"nı Mehmetçiğe bağışladılar

"Gün parası"nı Mehmetçiğe bağışladılar

Edirneli kadınlar, Türk askerine destek olmak amacıyla bu ayki gün parasını, TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldı

EDİRNE (AA) - Edirneli bir grup kadın, bu topladıkları "gün parası"nı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki Kula Apartmanı'nda oturan 6 komşu, uzun yıllardır birlikteliklerini arttırmak amacıyla aralarında gün düzenliyor.

Kadınlar bu ay 8 Mart'a denk getirdikleri günlerinde 72 yaşındaki Nuriye İner'in evinde toplandı.

Türk askerinin terörle mücadelesinde her zaman dualarıyla yanlarında olduklarını belirten kadınlar, Mehmetçiğe maddi olarak da destek vermek amacıyla bu ayki gün parasını TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldı.

- "Türk kadını her zaman devletinin yanında"

Nuriye İner, Türk kadınının her zaman devletinin yanında olduğunu vurgulayarak, Kurtuluş Savaşı'nda kadının ordusunun nasıl yanındaysa şimdi de Mehmetçiğin yanında durduğunu söyledi.

Karınca kararınca destek amacıyla gün parasını bağışladıklarını dile getiren İner, " Biz de bir bağış kampanyası yaptık kendi aramızda. Onlar da bana güvendi. Bend e apartman adına topladığımız bağışı gidip yatırdım. Herkesi Mehmetçiğimize destek olmaya davet ediyorum. Biz evimizde rahatla oturabiliyorsak askerimiz sayesinde. Askerimize maddi ve manevi ne gerekiyorsa yapmalıyız. Onlar için dua ediyoruz. Bu terörün bitmesi için ordumuz orada. Allah yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.

Çiğdem Uludağ da 80 milyon Türk vatandaşının Mehmetçiğin yanında olduğunu belirterek, "Apartmandaki komşularımızla Mehmetçiğimize elimizden geldiği kadar destek olmak istedik. Hepimiz birer anneyiz. Oradaki askerlerimiz hepimizin evlatları. Vatan için şehit düşen askerler hepimizin evladı. Terörün bitmesi için yapılan Zeytin Dalı Harekatı inşallah zaferle sonuçlanacak. Biz de ordumuza destek olmak niyetiyle böyle bir duyarlılık göstermek istedik." diye konuştu.

Oğlunun Tokat'ta asker olduğunu dile getiren Kübra Yay ise askere moral vermek ve onlara destek olmak için bu ayki gün parasını bağışladıklarını aktararak, "Askerimiz bizim göz bebeğimiz. Allah ordumuza güç versin. Türk kadınları her zaman onların yanında." dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :