Gümüşhane’den Suriye'ye yardım

Gümüşhane’den Suriye'ye yardım

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplanan okul ve kırtasiye malzemeleri El Bab'a gönderildi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplanan okul ve kırtasiye malzemeleri Suriye'nin El Bab ilçesindeki okullara gönderildi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, devlet ve millet olarak Suriye'de yaşayan Müslüman ve zulüm altında olan insanlara yardım etmenin her Türk vatandaşının görevi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin her zaman üzerine düşeni yerine getirme gayreti içerisinde bulunduğunu ifade eden Memiş, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülke güvenliğini yurt dışında tesis etmek maksadıyla Suriye'nin kuzeyinde Mehmetçiğiyle ve bütün unsurlarıyla görev yapmaktadır." dedi.

Suriye'de çok önemli ve çok başarılı operasyonlar yapıldığının altını çizen Memiş, şunları söyledi:

"O bölge DAEŞ’ten, YPG'den, PYD'den yani o terörist unsurlardan temizlenmiştir. Ancak bu yetmemektedir. Orada bir devlet idaresinde devam edilmesi için belediye hizmetlerinin, mali hizmetlerin, mülki hizmetlerin de yapılması gerekmektedir. Bu hizmetleri vatandaşa sunmak içinde şu anda seferber olmuş durumdayız. Bu belki miktarı küçük olabilir ama önemi bir hayli fazladır."

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bölgedeki okulların ihtiyaçlarını gidermek için yardım kampanyası yürüttüklerini kaydetti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :