Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kayseri'de:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kayseri'de:

"Millet, iradesini ne şekilde kullanacağını, tercih odaklı olarak hangi sonuçları ortaya koyacağını en iyi bilendir. Biz milletimizin bu engin sevgisine de güveniyoruz"

KAYSERİ (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Millet, iradesini ne şekilde kullanacağını, tercih odaklı olarak hangi sonuçları ortaya koyacağını en iyi bilendir. Biz milletimizin bu engin sevgisine de güveniyoruz" dedi.

Çeşitli programlara katılmak için Kayseri'ye gelen Yazıcı, AK Parti Kayseri İl Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ın 17'inci yıl dönümü olduğunu anımsatarak, 28 Şubat deyince akla siyaset ve demokrasiye dair çağrışımların geldiğini söyledi.

 28 Şubat 1997'de o günkü yapısıyla bir hükümet kurulduğunu anlatan Yazıcı,  "Hükümete dayatma içerisine girilmişti. Yargılama devam ettiği için bunun detaylarına girmeyim. Fakat millete dayatma yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Millet iradesini başkalaştırmak hiç kimsenin haddine değildir" ifadelerini kullandı.

Milletin engin sevgisine güvendiklerini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Millet, iradesini ne şekilde kullanacağını, tercih odaklı olarak hangi sonuçları ortaya koyacağını en iyi bilendir. Siyaseti ve siyaset kurumlarını millete hizmet etmenin bir aracı olarak gören, algılayan bir siyasete sahibiz. İnşallah bu çerçevede çalışmalarımızı kararlılık içinde sürdüreceğiz. AK Parti'nin başarılarının arkasında güçlü bir teşkilat yapısı olmasının büyük etkisi var. 30 Mart yerel seçimleri çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyoruz. Türkiye'nin daha güçlü hale gelmesi ve istikrarın daha pekişmesi yönünde teşkilatlarımız üzerine düşen göreve en verimli şekilde sağlayacak."

Öte yandan Yazıcı, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı ziyareti öncesi Kayseri Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat'tan müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı