Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Malatya'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Malatya'da

Tüfenkci:- "Bu millet 15 Temmuz'da nasıl dimdik ayaktaysa, bundan sonra da birlik, beraberlik içerisinde her türlü fitneye ve terör örgütüne karşı duracak"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu millet 15 Temmuz'da nasıl dimdik ayaktaysa, bundan sonra da birlik, beraberlik içerisinde her türlü fitneye ve terör örgütüne karşı duracak." dedi.

Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından muharrem ayı dolayısıyla kent merkezideki Yeni Cami önünde gerçekleştirilen aşure dağıtım etkinliğine katıldı.

Burada konuşan Tüfenkci, Kerbela'nın iyi okunması, ders alınması gereken bir olay olduğunu belirtti.

Tüfenkci, Kerbela'dan yeteri kadar ders alınmadığına işaret ederek, şunları söyledi:

"O günün yezitlerinin yansıması bugün hala can almaya devam ediyor. Birtakımı DEAŞ, birtakımı PKK adı altında, bir kısmı da FETÖ terör örgütüyle beraber bu ülkenin insanlarına, kaynaklarına musallat olarak, insanlarımızın canına kıyabiliyorlar. Ama bunlar bilecekler ki bu millet 15 Temmuz'da nasıl dimdik ayaktaysa, bundan sonra da birlik, beraberlik içerisinde her türlü fitneye ve terör örgütüne karşı duracak. Türkiye'yi ayrıştırmaya, bölmeye çalışanlar, bilsinler ki bugün burada pişen aşure gibi her bir rengimiz, her bir farklılığımız Türkiye'nin zenginliği hepsi bir araya gelerek tıpkı aşure gibi yeni bir tat oluşturuyor. Bu tat, Türkiye tadı. Türkiye'de yaşamaktan onur duyanlar, Türk bayrağı altında yaşamaktan onur duyanlar, Türk devleti altında yaşamaktan onur duyanların oluşturduğu Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bu terör örgütlerinin hiçbirine de Allah'ın izniyle pabuç bırakmayacaktır."

Tüfenkci, bir yandan işleri artırıp, ekonomiyi geliştirmeye çalışırken bir yandan da terör örgütleriyle mücadele ettiklerini aktararak, "Birkaç gün önce Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde patlatılan bir bombadan dolayı Malatyalı bir hemşerimiz, canımız şehit oldu. Cenab-ı Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize uzun ömür, yaralılarımıza acil şifalar versin." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise muharrem ayının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Çakır, "Ülkemiz adına, birliğimiz ve beraberliğimiz adına, geleceğimiz adına, dinimiz adına uyanık olmak zorundayız. Birliğimize, beraberliğimize hiçbir noktada halel gelmesine izin vermemeliyiz. Dolayısıyla bu vatanın koruyucusu da bekçisi de bizleriz. Muharrem ayı da bizim ramazan ayı da bizim aşure de bizim. Dolayısıyla da aşurenin üzerine yüklemiş olduğumuz anlamda çok önemli." ifadelerini kullandı.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli'nin konuşmasının ardından Bakan Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve davetliler, vatandaşlara aşure ikram etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :