Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Elazığ'da:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Elazığ'da:

''Hükümet olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ederken bir yandan da milletin başına bela olan terör örgütünü bu topraklardan sonsuza kadar yok etmek için terörle mücadelemiz devam ediyor''- "Ben buradan soruyorum anamuhalefet partisine ve diğerlerine. H

ELAZIĞ (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''Hükümet olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ederken bir yandan da milletin başına bela olan terör örgütünü bu topraklardan sonsuza kadar yok etmek için terörle mücadelemiz devam ediyor'' dedi.

AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen toplantıda partililere seslenen Tüfenkci, 1 Kasım seçimlerinin ardından hükümetin kurulması ile eylem planlarını açıklayarak hem kamuoyu önünde kendilerini bağladıklarını hem de seçim öncesi vaatlerini birer birer yerine getirmeye başladıklarını söyledi.

Yapısal reformlar bakımından çalışmalarını hızlı şekilde yürüterek bir kısım reform niteliğindeki yasaları Meclis'e sevk ettiklerini bildiren Tüfenkci, şöyle devam etti:

''Hükümet olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ederken bir yandan da milletin başına bela olan terör örgütünü bu topraklardan sonsuza kadar yok etmek için terörle mücadelemiz devam ediyor. Onlar esnafımızın kepenklerini kapatarak aşını işini bozarken, evlerinden, yurtlarından, yuvalarından ederken, açmış oldukları çukurlarla gönül köprülerini yıkarken bizler o esnafımıza iş aş olsun, dükkanını açabilsin ve orada yaşamaya devam etsin diye mücadelemize ve çalışmalarımıza sonuna kadar devam edeceğiz. İnşallah bu mücadelede canla başla görev yapan güvenlik güçlerimiz kısa zamanda o teröristlerin tamamını temizleyecekler.''

- ''Ülkede muhalefet sorunu var''

Tüfenkci, Türkiye'de bir muhalefet sorunu olduğunu, muhalefetin ülkenin hiçbir yapısal sorununa yapıcı bir çözüm önermediği gibi Türkiye'nin geleceği ile ilgili yapılan bütün tartışmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden korku siyaseti geliştirdiklerini belirtti.

Anayasanın değiştirilmesi için çaba sarf ederken ve ülkede başkanlık sistemi tartışılsın diye çalışırken muhalefet partilerinin bunları rejim tartışması haline getirdiğini anlatan Tüfenkci, Türkiye'nin enerjisini kaybettirmenin hesabı içerisinde olduklarını söyledi.

Bakan Tüfenkci, rejim tartışmasıyla sistem tartışmasının birbirinden ayırt edilmesi gerektiğini, Türkiye'nin rejim probleminin bulunmadığını vurguladı.

Türkiye'nin parlamenter sistemle gelebileceği noktanın belli olduğunu, bundan sonra ülkeyi hızlandırmaları gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, Türkiye'de yeni başarı hikayeleri oluşturulmasının önemine dikkati çekti.

Türkiye'de birlik ve beraberliği, kardeşliği pekiştirecek projelere imza atmaları gerektiğini aktaran Tüfenkci, "Onun için de başkanlık sisteminin Türkiye'de tartışılıp milletin huzuruna gelmesi lazım. Yeniden bir toplumsal sözleşmeye Türkiye'de yaşayan bütün insanların imza atması gerekiyor. Bu da nedir? Yeni bir anayasadır'' ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa çalışmalarına başladıklarında milletvekili sayısına bakılmaksızın her partiye eşit sayıda üye verdiklerine işaret eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

''Ben buradan soruyorum anamuhalefet partisine ve diğerlerine. Hani Türkiye dikta rejimine gidiyordu. Dikta rejimine giden bir yerde her parti eşit oranda anayasa komisyonuna üye verebilir mi? Anamuhalefet partisi başta olmak üzere herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden korku siyaseti üretmek yerine sistemle ilgili varsa olumlu veya olumsuz görüşleri bunu Anayasa Komisyonu ve Meclis'te tartışmaları, oradan çıkan sonuçlara göre de yeni bir anayasayı milletin önüne getirmeleri gerekiyor."

Daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı ziyaret eden Tüfenkci, belediyenin gerçekleştirdiği projeler ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :