Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Diyarbakır'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Diyarbakır'da

Bakan Tüfenkci:- "Kentlerimizi terör örgütlerinin esaretinden kurtaracağız. Hiçbir vatandaşımızın iradesine ipotek koymaya asla ve asla izin vermeyeceğiz"- "Türkiye Partisi' iddiasıyla ortaya çıkanlar, süreç içerisinde geldiği noktada bölge partisi dahi o

DİYARBAKIR (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kentleri terör örgütlerinin esaretinden kurtaracaklarını belirterek, "Hiçbir vatandaşımızın iradesine ipotek koymaya asla ve asla izin vermeyeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve AK Parti Diyarbakır milletvekilleriyle partisinin il başkanlığını ziyaret eden Tüfenkci, yaptığı konuşmada, millete daha fazla hizmet edeceklerini söyledi.

Milletle yol yürüyerek kenti, bölgeyi ve Türkiye'yi kalkındıracaklarını dile getiren Tüfenkci, bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken diğer yandan da Türkiye'yi büyüteceklerini anlattı.

- "Kentlerimizi terör örgütlerinin esaretinden kurtaracağız"

Hükümet ve devlet olarak milletin güvenliğini sağlamak zorunda olduklarını anlatan Tüfenkci, "Biz kentlerimizi terör örgütlerinin esaretinden kurtaracağız." dedi.

Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Hiçbir vatandaşımızın iradesine ipotek koymaya asla ve asla izin vermeyeceğiz. Biz hükümet ve devlet olarak milletin güvenliğini sağlamak zorundayız. 'Çözüm süreci' diyerek çukur siyasetine getirip bu şehirlerdeki esnafımızın ticaret erbabımızın evine, ekmeğine ateş bırakanlar elbetteki hesabını verecekler. Biz 'çözüm süreci' denilen süreç içerisinde hükümet olarak büyük fırsatlar sunduk ama çözüm sürecini 'özerk bölgeler' diye hiçbir egemen devletin kabul edemeyeceği noktalara getirdiler. 'Türkiye Partisi' iddiasıyla ortaya çıkanlar, süreç içerisinde geldiği noktada bölge partisi dahi olamadılar. Bölgenin sorunlarında siyaset üretemez duruma gelip teröre teslim oldular.

Bu bölgede sivil inisiyatif geliştirilecekse gerçekten bu sivil inisiyatifi de AK Parti teşkilat mensupları geliştirir. AK Parti olarak gücümüzü halktan ve Hakk'tan alıyoruz. Onların dışında da hiçbir güce hesap vermeyiz."

Vatandaşların refah seviyesini daha yükseklere çıkaracaklarını ifade eden Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişimini unutmadıklarını, onların hainliklerine, oluşturmaya çalıştıkları algılara rağmen Türkiye'nin ihracatını da üretimini de büyüttüğünü vurguladı.

Tüfenkci, Diyarbakır'da Cazibe Merkezleri Programı'na yüzlerce başvuru yapıldığı bilgisini paylaşarak, "Diyarbakır'da Cazibe Merkezleri Programı'na başvuru sayısı 376'dır. Bu, 38 bin yeni istihdam demektir. Bunların yarısı dahi faaliyete geçerse, yatırım izni alıp desteklenirse yaklaşık 20 bin istihdam demektir. Bizim derdimiz bu milletin işini, aşını ve ekmeğini büyütmektir. Birileri algılarla, yalanlarla ve iftiralarla bunu önlemeye çalışsa da Allah'a hamdolsun, yeni dönemde Türkiye'de hem büyüme rakamlarıyla hem üretim rakamlarıyla hem de ihracat rakamlarıyla milleti şaşırtacak bir performansı ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

- "Hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz, umuda sarılacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı Eker de terör örgütü PKK'nın istihdam yaratılmasını engellemeye çalıştığına dikkati çekerek, PKK'yla mücadele edeceklerini ve istihdam yaratacaklarını vurguladı.

"Hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz, umuda sarılacağız. Yatırım olursa burada iş ve aş artar. İş ve aş olursa huzur artar. Herkesin işi ve aşı olursa PKK eline bomba vereceği çocuk bulamaz." ifadelerini kullanan Eker, şunları kaydetti:

"Bir yandan Türkiye'yi demokratikleştiriyoruz. Türkiye'de yaşayan Kürt kardeşlerimizin ana dillerini konuşmaları, yayın yapmaları, gazete çıkarmaları, üniversitelerde bölümler açılması, ortaokul ve liselerde Kürtçe dersinin okutmasıyla ilgili onlarca proje hayata geçirdik. Terör örgütü PKK, Kürtlerin temsilcisi değildir. Siyaset, sorunları barış içerisinde çözme sanatıdır. Eğer birisi bunu siyasetle ve barışçıl yollarla çözmek yerine bombayla, tehditle ve terörle yapıyorsa o terör örgütüdür. Diyarbakır, PKK'nın uygulamalarına ve siyasi görünümlü türevlerinin uygulamalarına 'Hayır' dedi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygulamaya koyduğu "Barış ve Kardeşlik Projesi"ni PKK'nın sabote ettiğini anlatan Eker, sonraki süreçte gelişen bütün olayları, terör örgütü PKK ve onun siyasi türevlerinin sabotajlarını da gördüklerini kaydetti.

Eker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer bu memlekette bir sorun görüyorlarsa bu sorunun da çözümünü istiyorlarsa bunun yolunun sadece silahları bir daha çıkarmamak üzere gömmek ve ondan sonra gelip demokratik mecralarda, demokratik yöntemlerle TBMM'de, yerel meclislerinde veya toplumun değişik platformlarında bu düşüncelerini demokratik bir mücadeleyle vermelerini isterim. PKK terör örgütü insanlık suçu işliyor. 30 senedir bu şehrin kaderi, bu zalimler tarafından maalesef sürekli zarar görüyor. Annelerimiz gözyaşı döküyor. Kanlı gözyaşlarıyla biz artık hüzün ciltleri yazıyoruz."

Tüfenkci, daha sonra Diyarbakır Ticaret Borsasını ziyaret ederek sorun ve talepleri dinledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :