Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Adıyaman'da:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Adıyaman'da:

"Bir ilin, bir ülkenin gençleri varsa en büyük imkanı bu demektir. Allah'a şükür bizim gençlerimiz var. Bu gençlere imkan sağlamalıyız"- "Bu millet sırf 16 Temmuz'da, 16 milyar döviz bozdurup bu ekonomiye enjekte ettirdi. Niye? 'Bu ekonomi bozulmasın, dol

ADIYAMAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bir ilin, bir ülkenin gençleri varsa en büyük imkanı bu demektir. Allah'a şükür bizim gençlerimiz var, bu gençlere imkan sağlamalıyız." dedi.

Tüfenkci, Adıyaman'daki bir otelde düzenlenen Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Adıyaman'da esnaf iş yapabiliyorsa, esnafın yüzü gülebiliyorsa bunun Adıyaman'ın ekonomisinin iyiye gittiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Adıyaman'da 550 milyon dolarlık ihracat bulunduğunu kaydeden Tüfenkci, "İnşallah önümüzdeki 4 yıl içerisinde biz Adıyaman'ı Türkiye'nin bir milyar dolar üzerinde ihracat yapan 16. ilinden sonra 17. ili yapacağız. Adıyaman'ın böyle bir potansiyeli var." diye konuştu.

Esnafın, hep esnaf olarak kalmasını istediklerini ifade eden Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz esnafı büyütmek istiyoruz. Esnaf büyüsün tüccar olsun, sanayici olsun. Esnaf odalarından çıksın, ticaret odalarına, sanayilere kaydolsun, fabrikalar kursun istiyoruz. Bu yüzden esnafımızı desteklemek istiyoruz. Esnafımızı büyütmek istiyoruz. Esnafımız bunu yaptığında büyük işler başarır. Bu kabiliyet sizlerde var. Biz sizlere para vereceğiz, destek vereceğiz. İmkan verip, yolunuzu açacağız. Adıyaman genç nüfus, gerçekten böyle bir cevheri var. Bir ilin, bir ülkenin gençleri varsa en büyük imkanı bu demektir. Allah'a şükür bizim gençlerimiz var, bu gençlere imkan sağlamalıyız."

Tüfenkci, darbecilerin 15 Temmuz'da milletin parasıyla aldığı silahlarla, yine milletine ateş ettiğini belirterek, "Bu millet, F16'ların Meclis'i vurduğunu gördü. Esasen vurulan Meclis değildi, milletin iradesiydi. O gün sokağa çıkanlar, meydanlara çıkanlar, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatıyla sokaklara çıkan halkımıza ne yapsak azdır. O gün sokaklara çıkan siz esnaflarımızdı. 16 Temmuz'da da dükkanlarınızı açıp hayata devam ettiniz. Siz böyle yaparak hem demokrasiye sahip çıktınız hem de ekonomiye sahip çıktınız. Bu millet sırf 16 Temmuz'da, 16 milyar döviz bozdurup bu ekonomiye enjekte ettirdi. Niye? 'Bu ekonomi bozulmasın, doların, avronun gerisinde kalmasın' diye. 'Büyük dalgalanmalar olmasın' diye. Onun için demokrasiye de sahip çıkan, ekonomiye de sahip çıkan esnaflarımıza ne yapsak azdır." diye konuştu.

- "Esnaf odalarını güçlendirelim"

Esnaf odalarının yapılanması gerektiğini, güçlü olmasını istediklerini dile getiren Tüfenkci, esnafın esnafa proje yapmasını istediklerini bildirdi. Tüfenkci, "Biz bu odaları güçlendirelim, yeniden yapılandıralım. Bu yapılandırmayı hükümet olarak bizler yapmayalım. Siz hazırlayın getirin, bizler bunu hayata geçirelim. Benim bakanlığım döneminde 'buna hazırım' diyorum. Bu da size bir şans diyorum. Güçlendirelim bu odaları. Ben de sizden gelen her öneriyi hayata geçirmek için hazırım. Çünkü ben esnafın yanındayım. Gittim illerde odalarımızı ziyaret ederek, onların sorun ve sıkıntılarını dinliyorum. Yapmış olduğumuz düzenlemelerle de esnafın hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bu noktada sizden gelecek önerilere açığım." ifadelerini kullandı.

Toplantıda esnaf oda başkanlarının sorunlarını dinleyen Tüfenkci, otelde iş adamlarıyla da basına kapalı toplantı yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :