Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Ne zaman hızlanmaya başlasak ne zaman olumlu adımlar atmaya başlasak bir takım güçler, terör örgütleri adeta önümüzü kesmek için birbiriyle yarışıyorlar. Tam hızlandık, yeni teşvik paketleri hazırladık, bir kısımını ilan ettik, 15 Temmuz darbe girişimiyl

ADIYAMAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ne zaman hızlanmaya başlasak ne zaman olumlu adımlar atmaya başlasak bir takım güçler, terör örgütleri adeta önümüzü kesmek için birbiriyle yarışıyorlar. Tam hızlandık, yeni teşvik paketleri hazırladık, bir kısımını ilan ettik, 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık." dedi.

Tüfenkci, kentteki temasları kapsamında Adıyaman Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edip, Kredi Garanti Fonu Adıyaman Şubesi ve TSE İl Temsilciliği'nin açılışına katıldı.

Daha sonra Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda, İşadamları Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Bakan Tüfenkci, yeni teşvik sistemi ve yapılacak çalışmalarla ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bölgenin önemli kentlerinden Adıyaman'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tüfenkci, Türkiye'nin tüm olumsuzluklara rağmen son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Ne zaman hızlanmaya başlasak ne zaman olumlu adımlar atmaya başlasak bir takım güçler, terör örgütleri adeta önümüzü kesmek için birbiriyle yarışıyorlar. Tam hızlandık, yeni teşvik paketleri hazırladık, bir kısımını ilan ettik, 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Allah'a hamd olsun, o gece kimisi traktörünü yaktı, kimisi tarlasındaki ürünleri yaktı, kimisi kendini kurşunlara siper etti ve meydanlara, caddelere indiniz. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve çağrısıyla bu darbe girişimini savuşturduk, bunların emellerini boşa çıkardık. Biz yeniden Türkiye'nin gündemi ekonomi olsun diye, yeniden işçinin, işverenin, üretenlerin sorunları konuşulsun diye kısa zamanda bu darbe girişiminin etkilerini silmeye çalıştık, hep beraber gayret gösterdik. Şimdi yeniden harekete geçme zamanı, yeniden bir başarı hikayesi yazma zamanı, bunun için gece gündüz demeden hep beraber çalışıyoruz."

Toplantıya TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve iş adamları katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :