Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Terör örgütlerinin cirit attığı, birçok koldan ülkemize saldırdığı bir ortamda, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle kol kola girip bu ülke üzerinden hesaplar yapmaya, oyunlar oynamaya, ameliyat yapmaya çalışanlar, bilsinler ki bu örgütlerin karşısında bu ül

ADIYAMAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terör örgütlerinin cirit attığı, birçok koldan ülkemize saldırdığı bir ortamda, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle kol kola girip bu ülke üzerinden hesaplar yapmaya, oyunlar oynamaya, ameliyat yapmaya çalışanlar, bilsinler ki bu örgütlerin karşısında bu ülkenin gençleri, hanımefendileri, beyefendileri var." dedi.

Tüfenkci, kentteki temasları kapsamında katıldığı TOBB Kız İmam Hatip Lisesinin açılışında, imam hatip liselerinin geçmişine değinerek, bu konuda önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Çocukların dini öğrenmeleri için imam hatip liselerinin açıldığını belirten Tüfenkci, geçmiş dönemde birçok sıkıntıyla karşılaşan öğrencilerin, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu sorunlardan kurtulduğunu anlattı.

Tüfenkci, imam hatip okullarının sadece bulundukları yerleri değil, tüm coğrafyaya anlam kattığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz artık imam hatiplilerin dışındaki normal okullarda da Kur'an-ı Kerim, siyeri, Arapça'yı tercih etme hakkı getirdik. Oradaki öğrenciler de bu dersleri öğrenme imkanına kavuştu, bu gerçekten önemli bir uygulama. İnşallah bu uygulama deformeye uğramadan milletimizin sahip çıkmasıyla daha da gelişerek devam edecek. İmam hatipler sadece bulundukları illere güzellik katmıyor, esasında bu toprağın mayasını, bu toprağın kültürünü, yeniden yazıyorlar. Bu anlamıyla da sizlere büyük bir görev düşüyor, sizler daha çok çalışacaksınız ve eminim ki bu imkanları Allah'ın izniyle iyi kullanın. Bu ülkeye, bu coğrafyaya daha çok faydalı olun.

Terör örgütlerinin cirit attığı, birçok koldan ülkemize saldırdığı bir ortamda, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle kol kola girip bu ülke üzerinden hesaplar yapmaya, oyunlar oynamaya, ameliyat yapmaya çalışanlar, bilsinler ki bu örgütlerin karşısında bu ülkenin gençleri, hanımefendileri, beyefendileri var. Bunu böyle bilmeleri lazım. O terör örgütlerine, FETÖ'ye, o yapılanmaya bakın, Türkiye'de bir tane imam hatipliye sahip çıkmamıştır."

Gençlerden çok şey beklediklerini vurgulayan Tüfenkci, okulun yapılmasında emeği geçen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ilgililere teşekkür etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da bu denli önemli bir okulu Adıyaman'a kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, öğrencilere başarı diledi.

Konuşmaların ardından Tüfenkci ve beraberindekiler okulu gezerek, çocuklarla sohbet etti.

Programa TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Belediye Başkanı Hüsref Kutlu ve ilgililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :