Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Suriye içerisinde mücadele eden tarafların barışı kendi içlerinde sağlamaları lazım. Onlar o barışı oluşturduktan sonra gerekli adımları atar, Rusya ile olan çabayı Suriye'de de gösteririz" - "(Başkanlık sistemi) Bahçeli'nin açıklamaları tarihi bir fırsa

İSTANBUL (AA) - EDA TOPCU - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Suriye içerisinde mücadele eden tarafların barışı kendi içlerinde sağlamaları lazım. Onlar o barışı oluşturduktan sonra gerekli adımları atar, Rusya ile olan çabayı Suriye'de de gösteririz." dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İpsala Gümrük Sınır Kapısı'nda Bulgaristan'ın tır geçişlerine müsaade etmemesi gibi bir sıkıntı bulunduğunu, bu sıkıntının giderilmesi noktasında görüşmeler yaptıklarını, sıkıntının aşılması durumunda kapının tır trafiğine açılacağını, böylece Kapıkule'ye alternatif güzergah bulunmuş olacağını söyledi.

Rusya ile Türkiye arasında kurulan barış köprüsünün, Suriye ile de kurulup kurulmayacağı yönündeki soru üzerine Tüfenkci, "Öncelikle Suriye'deki iç karışıklıkların bitmesi lazım. Özellikle orada Suriye içerisinde mücadele eden tarafların barışı kendi içlerinde sağlamaları lazım. Onlar o barışı oluşturduktan sonra biz her zaman komşularımızla iyi ilişkiler geliştirmek isteyen ve bu noktada çaba sarf eden bir hükümet olarak gerekli adımları atar, Rusya ile olan çabayı Suriye'de de gösteririz. Öncelikle tarafların anlaşması lazım." şeklinde konuştu.


- "Bahçeli'nin açıklamaları tarihi bir fırsat"


Bülent Tüfenkci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "başkanlık sistemi" açıklamasını değerlendirirken, açıklamayı tarihi bir fırsat olarak nitelendirdi. Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin gündeminde tartışmalı konuların ortadan kalkması ve halkın ne dediği önemli. Anayasayı ve Başkanlık sistemini halka götürebilmek için Bahçeli'nin beyanatlarını önemli görüyoruz ve değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah gerekli adımlar atılır ve Meclis'e hem Anayasa değişikliği hem Başkanlık sistemini içeren değişiklik kısa zamanda gelir. Meclis'te çıkacak aritmetik önemli. Ancak hangi aritmetik çıkarsa çıksın, Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, konuyu halka götüreceğiz ve halkın son sözü önemli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :