Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Teröre finans aktaran şirketlerin üzerine gittik, gidiyoruz, gitmeye de devam edeceğiz. Ancak bizim işimiz şirketlerle değil. Bizim işimiz o şirketlerin finans aktaran sahipleriyle. O şirketlerin milletin malı olduğuna inanıyoruz. Orada çalışanlara da, o

ADIYAMAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Teröre finans aktaran şirketlerin üzerine gittik, gidiyoruz, gitmeye de devam edeceğiz. Ancak bizim işimiz şirketlerle değil. Bizim işimiz o şirketlerin finans aktaran sahipleriyle. O şirketlerin milletin malı olduğuna inanıyoruz. Orada çalışanlara da, oradaki üretime de hiçbir şekilde dokunmayacağız." dedi.

Tüfenkci, AK Parti Adıyaman İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki duruşu ve meydanları boş bırakmaması dolayısıyla Türk milletine teşekkür etti.

Teşkilatın ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz'da tüm dost ve düşmana gösterdiklerini belirten Tüfenkci, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bir telefonuyla caddeleri, meydanları, sokakları doldurdunuz. Bir teşkilatın, bir memlekete nasıl sahip çıktığını gösterdiniz. Bunun için ana kademe olmak üzere kadın kollarına, gençlik kollarımıza, mahalle başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye'nin darbe girişiminde ihanetin en büyüğünü yaşadığını dile getiren Tüfenkci, şu değerlendirmede bulundu:

"(Altın nesil yetiştireceğiz) diyenler, bu ülkenin her şeyini sömürmek, birilerine peşkeş çekmek, iç savaş çıkarmak için hain darbe girişiminde bulundu. Onlar tanklarıyla, tüfekleriyle, toplarıyla meydanlardaki sivil vatandaşların üzerine bombalar yağdırırken bizim insanımız, tanklara nasıl göğüs gerdiğini herkese göstermiş oldu. Tek bir kurşun atmadan, tank ve tüfeğe nasıl durulur bunu herkese gösterdik. Onun için bu milletimizden Allah razı olsun. Bu milletin eli öpülür."

Bir yandan terör örgütleri FETÖ, PKK ve DAEŞ ile mücadele ederken diğer taraftan da Türkiye'yi kalkındırdıklarını aktaran Tüfenkci, bu anlamda yatırımlar yaptıklarını hatırlattı.

Darbe girişimini gerçekleştirenlerin millete hesap verdiklerini ve vermeyi sürdüreceklerini vurgulayan Tüfenkci, şunları belirtti:

"Bugün birileri mağdur edebiyatı yapabilirler. Bizler asla FETÖ, PKK, DAEŞ ile mücadele ederken hukukun dışına çıkmayacağız. İntikam duygularıyla değil, adalet duygularıyla hareket edip, hepsine de adaletin karşısında, bu milletin huzurunda hesap verdireceğiz. Kaçanlar da hesap verecek, yakalananlar da hesap verecek. Bu işin göbeğinde olan, bu işe bulaşmış olanlar, bunların değirmenine su taşıyanların hesabını göreceğiz. Ancak haksız yere mağdur olduğunu düşünenler, hakkı zayi olanlar için de itiraz mekanizmaları oluşturduk. Haksız yere memuriyetten atıldığını düşünenler ya da haksız yere yargılandığını düşünenler ile ilgili çalışmalarımız oldu. Bunu neden yaptık? Bu işi sulandırmadan, oldu bittiye getirmeden kim nerede, ne yapıyorsa, bunun hesabını yargıya versin diye yaptık. Teröre finans aktaran şirketlerin üzerine gittik, gidiyoruz, gitmeye de devam edeceğiz. Ancak bizim işimiz şirketlerle değil. Bizim işimiz o şirketlerin finans aktaran sahipleriyle. O şirketlerin milletin malı olduğuna inanıyoruz. Orada çalışanlara da, oradaki üretime de hiçbir şekilde dokunmayacağız."

Konuşmasının ardından Tüfenkci, partililerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :