Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Gümrük müdürlüğü kurulması konusunda cimri davranmayacağız"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük müdürlüğü sayısının artırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Gümrük müdürlüğü kurulması konusunda cimri davranmayacağız." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuştu.

Oda ve borsa başkanlarının yeni gümrük müdürlükleri kurulmasına ilişkin taleplerini dinleyen Tüfenkci, Bakanlığa bağlı 160 gümrük müdürlüğü olduğunu ve bu sayının artırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını kaydederek, "Gümrük müdürlüğü kurulması konusunda cimri davranmayacağız." ifadelerini kullandı.

Finansal erişim ve e-ticaret hakkında da değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, ticari işlemlerle ilgili Taşınır Rehni Kanun Tasarısının önümüzdeki günlerde yasalaştırılacağını bildirdi.

E-ticarette güvenlik, gizlilik ve hizmet kalitesi konularında yaşanan endişeleri gidermek amacıyla "Güven Damgası" sisteminin kurulacağını ifade eden Tüfenkci, söz konusu sistem sayesinde Bakanlıkça yetkilendirilen sağlayıcılar tarafından internet sitelerine güven damgası tahsis edileceğini açıkladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :