Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Birileri Türkiye'nin gündemi terör olsun diye uğraşıyor ama biz istiyoruz ki Türkiye'nin gündemi ekonomi, üretmek, istihdam, işi aşı ekmeği büyütmek olsun"- "O gün (15 Temmuz darbe girişimi) milletimiz esasında ekonomiyi de kurtardı. Hemen 16'sında iş ye

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Birileri Türkiye'nin gündemi terör olsun diye uğraşıyor ama biz istiyoruz ki Türkiye'nin gündemi ekonomi, üretmek, istihdam, işi aşı ekmeği büyütmek olsun." dedi.

Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, çevre yolu üzerindeki Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) binasının açılına katıldı.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in yaptığı duaların ardından Tüfenkci ile Hisarcıklıoğlu, kurdele keserek Malatya TSO binasının açılışını gerçekleştirdi.

Ardından Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'a makamında hayırlı olsun dileklerini ileten Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu illeri oda ve borsa başkanlarıyla TSO binasındaki 15 Temmuz Şehitleri Meclisi Salonu'nda bir araya geldi.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimine değindi. Darbe girişimine karşı onurlu ve fedakar duruşları dolayısıyla millete ve hemşehrilerine teşekkür eden Tüfenkci, "Milletin onurunu, izzetini tanklar altında ezdirmedikleri için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Darbe girişiminin yaraları sarılmaya çalışılırken bir başka terör örgütünün harekete geçtiğini dile getiren Tüfenkci, "Gaziantep'te DAEŞ terör örgütü 54 sivil vatandaşı çocukları kadınlarımızı şehit etti. Bizler bugün Suriye topraklarında o terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırmak adına operasyonlar yaptık. Allah'a hamd olsun hiç zaiyat vermeden başarıyla sürdürüyoruz." diye konuştu.

Birçok terör örgütünün Türkiye'ye farklı yerlerden saldırdığını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Birileri Türkiye'nin gündemi terör olsun diye uğraşıyor ama biz istiyoruz ki Türkiye'nin gündemi ekonomi, üretmek, istihdam, işi aşı ekmeği büyütmek olsun. Tam da bu noktada ben katkıları için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyorum. Özverili bir şekilde hükümetle önerilerini, iş aleminin temsilcisi olarak hem bizlerle paylaşıyor hem de gündemin ekonomi, ihracat, üretim olması konusunda hükümetimizin hızlı bir şekilde çalışması noktasında bizlere destek oluyor. 15 Temmuz'daki duruşları için teşekkür ediyoruz. O gün milletimiz esasında ekonomiyi de kurtardı. Hemen 16'sında iş yerlerini açtı, 18'inde para transferleri, iç, dış tamamen devam etti. Borsa İstanbul'a saldırı olmasına rağmen tahtasını Borsa İstanbul açık tuttu. Bu sisteme millet dövizlerini bozdurarak, 12 milyardan fazla dövizini bozdurarak parasını enjekte etti. Dolayısıyla Başbakanımızın da ifade ettiği gibi patron millet."

Malatya'nın iller arasında parlayan yerlerden biri olduğunu dile getiren belirten Tüfenkci, "Bölgenin genel, şöyle bir sıkıntısı var. Terörün etkisinde kalan iller olarak burada bir takım nakit sıkıntısı ve çeklerin ödenememe sıkıntısı var. Bu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da genel olarak var. Van ve Elazığ'a gittiğimizde ifade edildi." ifadelerini kullandı.

- "Malatya'nın 15 Temmuz'daki duruşunu takdir ediyorum"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Malatya'nın 15 Temmuz darbe girişimine karşı duruşunu takdir ettiğini söyledi.

Yürekli Anadolu'nun evlatları sayesinde darbe girişiminin geri püskürtüldüğünü hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu vatan için canlarını vermekten çekinmeyen şehitleri minnetle andığını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de harekat başlattığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, "Suriye'de de bu milletin canına kast eden teröristlere karşı, ordumuza başarılar diliyoruz. Allah ordumuza yardım etsin, ordumuzu muzaffer kılsın." dedi.

Türkiye'de İstanbul ve Ankara'dan sonra 15 Temmuz darbe girişiminin durdurulmasında rol oynayan şehrin Malatya olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bunun başında da Malatya Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır bulunduğunu belirterek, kendilerine teşekkür etti.

-Protestolu senetlerde artış

Türkiye'deki protestolu senetlerde artışın geçen yıla göre yüzde 21 olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Protestolu senetlerde yüzde 21 artış varsa Türkiye'de iç piyasada bir sıkıntı var demektir. Para dönmüyor. Enflasyon artı büyüme yüzde 12 ama protestolu senet yüzde 21. Peki Malatya'da ne olmuş? Yüzde 4 olmuş. Bunu bütün Türkiye'ye söyleyin, 'Tüccar, sanayici borcuna sadıktır. Söz verdi mi borcunu öder' diyor. Bankalarda da Malatya'nın bir buçuk milyar dolar parası var. Bütün mesele bunu ticarete, yatırıma dönüştürmek. Neden Türkiye ortalamasından Malatya'nın rakamları daha iyi? 'Birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azap vardır' derler. Sizin birlikteliğinize Allah rahmet ve bereket veriyor."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Artvin'de teröristlerin saldırısına uğradığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Geçmiş olsun diyorum. Şehit düşen askerimiz var. Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm güvenlik güçlerimizi Allah korusun." diye konuştu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak da Malatya'nın çok önemli bir il olduğunu belirterek, kentte katılımcı bir anlayışla Bakan Tüfenkci'nin talimatlarını uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Toprak, Malatya'nın en önemli kazanımının huzur olduğunu vurgulayarak, "Yatırım yapmak için ideal bir alan olduğunu belirtmek istiyorum. Malatya huzur kenti." ifadelerini kullandı.

Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç da FETÖ'nün darbe girişimini bir kez daha kınadığını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :