Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Umuyorum ki Avrupa Birliği gerçekten objektif olmayı öğrenir"- "Fırsattan istifa edip son haftalarda saldırılarını arttıran PKK terör örgütüne güvenlik güçlerimiz gerekli cevabı verdiler, vermeye de devam edecekler"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Umuyorum ki Avrupa Birliği gerçekten objektif olmayı öğrenir." diye konuştu.

Siirt-Eruh karayolunda, terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak etmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Er Mikail Yaşa için babaevinde mevlit okutuldu.

Mevlit programına katılan Tüfenkci, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, hem darbe girişiminde hem de PKK terör örgütünün saldırıları sonucu hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Tüfenkci, 15 Temmuz da Türkiye'nin FETÖ'nün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını anımsatarak, "FETÖ terör örgütünün bombaladığı bütün yerler terörle birebir mücadele edilen kurumlardı. Bir boşluk oluşturmak istiyorlardı ama Allah'a hamdolsun hükümetimiz olaya el koyduktan sonra güvenlik güçlerimiz 15 Temmuz'dan önce nasıl bir arada çalışıyorlarsa 15 Temmuz FETÖ terör örgütünün darbesinden sonra da tekrardan toparlanıp bir arada bu terör örgütüyle de PKK terör örgütüyle de birlikte mücadele ediyorlar." diye konuştu.

Bir yandan FETÖ'yle mücadele edilirken bir yandan da PKK'yla mücadelenin sürdürüldüğünü vurgulayan Tüfenkci, "Fırsattan istifa edip son haftalarda saldırılarını arttıran PKK terör örgütüne güvenlik güçlerimiz gerekli cevabı verdiler, vermeye de devam edecekler. Biliyorsunuz Malatya'dan kalkan uçaklarımızla 27 terörist etkisiz hale getirildi. Bu mücadele bundan sonra da daha işbirliği içerisinde ve güçlenerek devam edecek. Hainlerin yaptığı yanına kar kalmayacak. İnşallah kaldığımız yerden mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı iki yüzlü bir tavır sergilediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Tabi bizim Avrupa Birliği noktasında tutumumuz net ama Avrupa Birliğinin özellikle Türkiye noktasındaki terörün yanında yer alması, terör unsurlarına sürekli destek vermesi kendi başkentlerinde bu tür terör yapılanmalarına izin verdikleri gibi etkinlik yapmalarına izin vermelerini doğrusu kabullenmiyoruz ve kınıyoruz da. Biz Avrupa müktesebatının Türkiye'ye uygulanması noktasında elimizden gelen yasaları çıkartıyoruz, iş birliğini gerçekleştiriyoruz. Bununla ilgili düzenlemelerimizi yapıyoruz ancak Avrupa Birliği'nden özellikle Türkiye'nin içerisinde geçmiş olduğu durumu anlamaları, Avrupa sözleşmesi 15. maddesine göre almış olduğumuz olağanüstü hal kararına binaen yapmış olduğumuz uygulamaları bir başka ülkeye söyleyemeyecek sözleri Türkiye'ye söylemelerini asla ve asla kabullenemiyoruz ve gerekli tepkiyi de çeşitli platformlarda ortaya koyuyoruz."

- "Bütün dünyaya anlatmamız lazım"

Bülent Tüfenkci, özellikle Avrupa Birliği ve bütün dünyaya Türkiye'de neler olduğunu doğru bir şekilde anlatmalarını gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerek iş dünyamız gerek iş adamlarımız, sanatçılarımız ve sporcularımız, devlet olarak da ilgili bakanlıklarımız gerekli bilgilendirmeyi yapıyorlar. Şahsen biz de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak kendi muhataplarımızın tamamına mektuplarla Türkiye'de neler olup bittiğini birinci elden ve objektif olarak anlattık. Bunu iş adamlarımızda yapıyorlar. Umuyorum ki Avrupa Birliği gerçekten objektif olmayı öğrenir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :