Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Sadece orduda ve emniyette değil bir örümcek ağı gibi bütün kurumları saran, bütün kurumlarda kendine yer edinmeye çalışan FETÖ terör örgütünü Allah'ın izniyle bu kurumlardan söküp atacağız yerine milleti koyacağız"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Sadece orduda ve emniyette değil bir örümcek ağı gibi bütün kurumları saran, bütün kurumlarda kendine yer edinmeye çalışan FETÖ terör örgütünü Allah'ın izniyle bu kurumlardan söküp atacağız yerine milleti koyacağız" dedi.

Malatya Valiliği önünde "Demokrasi Nöbeti" tutan vatandaşlara seslenen Tüfenkci, meydanları doldurdukları için darbecilere karşı durarak darbeyi darbe heveslilerinin kursaklarında bıraktıkları için Malatyalılara teşekkür etti.

Tüfenkci, Malatyalıların ayrım yapmadan milletine emanetine sahip çıktığını belirterek, "Malatya'nın bu meydanından yükselen ses, tanklara, silahlara karşı duruşunuz, direnciniz ve direnmeniz bütün Türkiye'ye örnek oldu. Bunun için bütün Malatyalı hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

FETÖ terör örgütünün Türkiye'yi kabus alanına çevirmeye çalıştığını belirterek, "15 Temmuz akşamı Türkiye'yi bir kabus alanına çeviren FETÖ terör örgütünün bir kısım askerleriyle beraber girişmiş olduğu darbe girişimine, çelik iradenizle karşı duruşunuz ve hükümetin, devletin yanında yer alışınız tankları da topları da durdurdu, uçakları da kaldırmadı. Onun için biz hep size güvendik, hep size inandık. Sizlerde Recep Tayyip Erdoğan'a inandınız. Milletin iradesine inandınız. Milletin iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımadınız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yle gurur duyduklarını dile getiren Tüfenkci, destansı bir direnişi hiçbir kurşun atılmadan önleyen sivil iradeye saygı duyduklarını belirtti.

Tüfenkci, milletin her zaman olduğu gibi ülkesine sahip çıktığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Milletimiz görevini yaptı artık sıra bizde. Bizler Allah'ın izniyle ve sizlerin desteğiyle milletimize bu kabusu yaşatan FETÖ terör örgütünü de PKK terör örgütünün de inşallah kökünü kazıyacağız. Sadece orduda ve emniyette değil bir örümcek ağı gibi bütün kurumları saran, bütün kurumlarda kendine yer edinmeye çalışan FETÖ terör örgütünü Allah'ın izniyle bu kurumlardan söküp atacağız yerine milleti koyacağız" şeklinde konuştu.

FETÖ terör örgütünün PKK'yla işbirliği yaptığını kaydeden Tüfenkci, "PKK terör örgütüyle iş birliği yapan FETÖ terör örgütü askerlerimizi bölerek bizi dünyaya rezil ederek acaba bu darbe teşebbüsü başarılı olsaydı milletine silah doğrultan, milleti gözü kırpmadan katleden, şehit eden, yaralayan bu terör örgütü acaba Türkiye'yi nereye satacaktı, kime pazarlayacaktı? Ama Allah'a hamd ediyoruz ki milletimizin feraseti, milletimizin iradesi, sizin bu meydanlarda duruşunuz Türkiye'yi birilerinin peşkeş çekmesini önledi" diye konuştu.

- "FETÖ terör örgütü üyeleri an ağır cezayla cezalandırılacak"

Tüfenkci, hükümetin halkın taleplerine kulak tıkamayacağına değinerek, "Bizler gücümüzü sizlerden alıyoruz. Yetkiyi sizlerden alıyoruz. Sizlerin talepleri elbetteki değerlendirilir. Ama benim Malatyalı aziz hemşehrilerim şunu iyi bilmeliler ki bu darbeye girişen bütün FETÖ terör örgütüne mensup her bir insanın en ağır cezayla cezalandırılacağından hiçbir Malatyalı hemşehrim şüphe duymasın" ifadelerini kullandı.

Birilerinin darbenin başka etaplarının geleceğini iddia ettiğini belirten Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Birileri kalkmış 'bu birinci etaptı diyor ikinci, üçüncü etabı bekleyin' diyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'ne kadar etabınız varsa ne kadar dalganız varsa ne kadar hesabınız varsa Malatyalı bu meydanda buyurun gelin, topunuzla gelin, tankınızla gelin' benim Malatyalı hemşehrilerimin çelik gibi iradesi var. Bu çelik irade karşısında ben inanıyorum ki ne top ne de tank fayda verir."

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan ise meydanda vicdanının sesini dinleyen çok sayıda insanın olduğunu belirterek, "Burada din elden gidiyor, başörtüsü elden gidiyor sorunu yoktu burada devlet elden gidiyor sorunu vardı" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :