Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya, refahımızı artırmaya gayret gösteriyoruz. Onun için de biz her daim esnafımızın yanındayız"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin bir terör belası karşısında sarsıldığını belirterek, "Birliğimiz, kardeşliğimiz sayesinde bu millet saldırıyı da en hafif şekilde atlatacak. Bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya, refahımızı artırmaya gayret gösteriyoruz. Onun için de biz her daim esnafımızın yanındayız." dedi.

Tüfenkci, çeşitli illerden oda başkanlarının da yer aldığı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) iftar programına katıldı.

Programda konuşan Tüfenkci, Türkiye'nin bir terör belası karşısında sarsıldığını belirterek, "Birliğimiz, kardeşliğimiz sayesinde bu millet saldırıyı da en hafif şekilde atlatacak. Bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya, refahımızı artırmaya gayret gösteriyoruz. Onun için de biz her daim esnafımızın yanındayız." ifadesini kullandı.

Her ilde esnaflarla buluşmaya gayret gösterdiğini ifade eden Tüfenkci, "Bu güne kadar neler yaptığımızı sizler çok iyi biliyorsunuz. Bundan sonra da sizlerden gelen talepler doğrultusunda hem odalarımızı hem de birliklerimizi daha da güçlendirmeliyiz. Esnafımızın daha çok yanında olmalısınız. Bunun için de sizler güçlü olmalısınız, bizler de sizin yanınızdayız." diye konuştu.

Tüfenkci, esnafları daha da güçlendirebilmek için çalıştıklarına işaret ederek, üniversitelerle yürüttükleri çalışmaların bayramdan sonra sonuçlanacağını bildirdi.

Esnafın milletin bel kemiği olduğunu vurgulayan Tüfenkci, esnafların özellikle iş yerlerini büyütmeleri noktasında çalışmaları olduğunu belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise esnaf ve sanatkarın Türkiye'nin vazgeçilmez unsuru olduğunu dile getirdi.

Palandöken, esnaf ve sanatkarlar olarak her zaman ellerini taşın altında koyduklarını vurgulayarak, "Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkede huzur ve güven olduğu süreç içerisinde inanın ki her şey çok güzel olacak. Sadece kazancımız değil, ülkemizin geleceği daha iyi olacak, daha iyi eğitimli olacak, daha çok kazanacaklar ve daha çok da ülkemize yapılan yatırımlarla bu nimetlerden istifa edecekler." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :